Actualitat

Vidreres incorpora la figura del Síndic Municipal de Greuges

Aquesta nova figura forma part del projecte l’ Ajuntament t’escolta segons el qual es volen donar més eines de participació i comunicació als vidrerencs i vidrerenques perquè puguin expressar els seus suggeriments.

Acostar l’Ajuntament als veïns perquè aquests puguin dir la seva i sentir-se partícips d’allò que passa al seu voltant. Amb aquesta voluntat clara l’Ajuntament de Vidreres incorpora la figura del Síndic/a Municipal de Greuges. Aquest rol, també conegut com Defensor de la Ciutadania de Vidreres, té la funció de defensar els drets fonamentals i les llibertats públiques dels veïns del municipi.

El Síndic/a, que ha de complir les seves funcions amb independència i objectivitat, desenvolupa una tasca que suposa examinar i resoldre les queixes formulades i actuar com a mediador envers les parts enfrontades sempre que les parts ho consentin o bé proposar fórmules de conciliació o acord, respectant i sense entrar dins les competències del Jutge/essa de Pau del municipi.

Aquesta figura ha de vetllar perquè l’Administració resolgui expressament, en temps i forma, les peticions i recursos que li hagin estat formulats i també vetllarà perquè no es produeixin supòsits d’inactivitat material de l’Administració.

A més l’Administració Municipal, i en general tots els organismes, instituts i empreses dependents del municipi, han d’auxiliar amb caràcter preferent i urgent al Síndic/a municipal de Greuges en les seves tasques.

Una vegada a l’any es presentarà un informe amb totes les actuacions desenvolupades al llarg de l’exercici. Aquesta figura també podrà participar en els consells consultius i de participació que hi ha o que hi puguin haver en el municipi.

Per l’alcalde Jordi Camps: “aquesta és una excel·lent notícia ja que suposa donar més veu i recursos als veïns i veïnes del poble per poder-los ajudar amb allò que els faci falta”.

En el ple ordinari celebrat ahir al vespre es va aprovar la dedicació i retribució de la figura del Defensor de la Ciutadania per majoria absoluta.

Aquesta és una eina més de participació que l’equip de govern posa a disposició dels vidrerencs i vidrerenques en el marc del projecte L’Ajuntament t’escolta. A banda del Síndic/a de Greuges els veïns poden comunicar-se amb l’administració mitjançant una APP i demanant cites presencials o telemàtiques amb l’alcalde o l’equip de govern. També s’està modernitzant la web municipal per oferir un millor servei, més transparent i perquè la web esdevingui una eina més útil pels usuaris.  

Continguts relacionats

Back to top button