Actualitat

Visita a les obres de la carretera c-63, a Vidreres

La consellera de Territori de la Generalitat de Catalunya, Ester Capella i l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, han visitat avui les obres per millorar l’accessibilitat, pacificar el trànsit i reforçar la seguretat viària a la C-63 al seu pas pel terme municipal de Vidreres.

Aquesta actuació, amb un pressupost de 6 milions d’euros a càrrec de la Generalitat de Catalunya, consisteix principalment en la construcció de diverses rotondes i passos per a vianants i la implantació d’un separador de fluxos en aquesta via on hi ha nombrosos accessos a urbanitzacions i a diversos espais d’activitats. Està previst que els treballs finalitzin el proper mes de desembre.

L’alcalde Jordi Camps s’ha mostrat satisfet amb l’execució d’aquestes obres que van iniciar-se el passat mes d’abril, i que suposaran una millora notable en els accessos als barris d’Aiguaviva Parc, Terrafortuna i Puigventós com en la seguretat del gran nombre de vehicles que hi circulen. El tram on s’actua té una longitud de 3,5 quilòmetres, en un àmbit que registra un trànsit de 13.800 vehicles diaris de mitjana.
L’obra inclou la construcció de tres rotondes, la implantació d’un carril central de gir i d’un separador central per a reforçar els sentits de la circulació i contribuir a reduir el risc de patir un xoc frontal. Aquest separador consistirà en una zona central amb un doble ressalt i una línia de captafars per afavorir la visibilitat.

Pel que fa als accessos, es construiran noves rotondes d’accés a Terrafortuna, Puigventós, on es tancarà la rotonda partida actual, i Aiguaviva Parc al quilòmetre 5,7. A més, es formarà un carril central de gir en la intersecció d’Aiguaviva Parc situada al quilòmetre 6,7.

En paral·lel, s’eliminaran els trams d’avançament i els girs a esquerres a la carretera.
L’actuació també inclou la implantació de nous passos per a vianants entorn de les rotondes de Terrafortuna i d’Aiguaviva Parc així com la millora del ferm, la senyalització horitzontal i vertical i les barreres de seguretat.

Per minimitzar els efectes en el trànsit duran els mesos d’estiu, els treballs es centraran en el desviament de serveis afectats i els moviments de terres fora de la via actual.

Signatura del llibre d’honor
Durant la seva visisita, la consellera Ester Capella ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament de Vidreres.

Continguts relacionats

Back to top button