Actualitat

Vidreres es prepara per la festa petita del 17 al 19 de novembre

La festa coincideix amb Sant Iscle i Santa Victòria i s’han programat activitats per a totes les edats. Durant els tres dies també es fa la campanya gastronòmica del salsafí amb la participació de 5 restaurants i 4 establiments comercials del municipi on es podran comprar productes elaborats amb aquest producte.

Un any més, Vidreres es comença a preparar per a celebrar la Festa Petita. Els dies 17, 18 i 19 de novembre el municipi tornarà a celebrar aquesta festa coincidint amb Sant Iscle i Santa Victòria.

El divendres 12, a les 20 h es farà l’espectacle ‘cançons de la nostra terra’ amb la Principal de la Bisbal i Esther Buqueras. El binomi d’èxit presenta aquest nou espectacle amb cançons de tot el territori de parla catalana. S’hi podran escoltar jotes, sardanes, rumbes, havaneres o balades.

Dissabte, coincidint amb la 10a trobada de Ranxos, Escudelles i Sopes Històriques, s’ha programat diverses activitats relacionades amb la gastronomia d’aquests tradicionals plats catalans. En aquesta trobada hi participen colles de 14 poblacions de Catalunya, Catalunya Nord i d’Itàlia.
Per als més petits, s’han programat diverses activitats al llarg del dia com inflables, un espectacle de circ amb la companyia Circ Vermut o un taller de construcció d’avions. Per al mateix dia s’ha programat el concert de la festa petita al pavelló municipal a les 00 h amb la banda Tutú Keké i Dj Sendo.

Diumenge, darrer dia de la Festa Petita, tindrà lloc a les 9 h la XX ruta del taper, una trobada de vehicles i motos clàssiques. De 9 h a 11 h a la plaça de l’Església se celebrarà un esmorzar popular. A les 10 h començarà la caminada popular fins al castell de Sant Iscle – Vescomtat de Cabrera i a les 11 h una visita guiada a càrrec de l’arqueòleg Joan Llinàs. A les 10:30 h, se celebrarà la tradicional missa solemne de St. Iscle i Sta. Victòria a l’Església de Santa Maria. Durant el migdia s’han organitzat un tastet de vins escumosos i de productors locals. A les 13 h es farà el tastet oficial de Ranxos, Escudelles i Sopes Històriques. Per tancar la Festa Petita, a les 18 h es farà el ball amb el “duet Sònia i Albert” al Teatre del Casino la Unió.

La Fira Petita és una de les festivitats que els vidrerencs i vidrerenques se’n senten més orgullosos. Els regidors de festes, José Berjaga i Cristina Arcaya, han destacat que aquest any la festa va dirigida a tots els públics. A més, “també hem organitzat diferents activitats relacionades amb el Vescomtat de Cabrera, on es podrà descobrir amb una visita guiada el Castell de Sant Iscle, o una exposició a la Biblioteca Joan Rigau i Sala que es podrà visitar fins al 10 de desembre”. 

Campanya gastronòmica del Salsafí

Coincidint amb la Festa Petita, Vidreres celebra un any més la Campanya Gastronòmica del Salsafí. Aquesta edició, 5 restaurants del municipi oferiran plats elaborats amb aquest producte. Els establiments de restauració participants són: Restaurant Can Magí, restaurant Can Pou, restaurant Reptes Taverna, The Main i el Cafè de Selis, on es podran degustar vedella amb salsafins, peus de porc amb salsafins, rap amb salsafins, filet a la salsa de cafè de París amb sticks de salsafí o plat amb salsafí, segons l’establiment.

A més, també la Fleca Can Companyó, el supermercat Can Batallé, la carnisseria Batllosera i la carnisseria Ginesta tindran durant aquests tres dies plats elaborats amb salsafins i la venda d’aquest producte.

Continguts relacionats

Back to top button