Actualitat

Vidreres aprova un pressupost d’11.941.192,62€ pel 2024

El ple celebrat ahir Dijous 25 de Gener, va aprovar el pressupost pel 2024, on destaca les obres del Centre de Dia que s’iniciaran aquest any.

El ple de Vidreres va aprovar ahir el pressupost municipal d’11.941.192,62 € per aquest 2024, el que suposa un increment del 6% respecte als pressupostos de l’any anterior, que ascendia a 11.229.137,28 €. Amb els vots a favor del govern i l’abstenció del grups de l’oposició, s’ha aconseguit uns pressupostos enfocats a la gestió eficient i en la reducció de l’endeutament.

Pel que fa a les inversions per aquest 2024, s’iniciaran les obres del Centre de Dia i es podrà finançar les obres malgrat l’increment de preus i costos de construcció. També s’inclou la construcció del local social de la Goba, que és un projecte consensuat amb els veïns del barri, la finalització de la segona comunitat energètica al municipi, actuacions al voltant de la línia de vida del pavelló, l’acondicionament de l’entrada de Terrafortuna, millores en l’enllumenat, entre d’altres.

Es preveuen inversions en equipaments educatius i culturals per valor 220.000€ , al centre d’atenció primària i a la llar de jubilats, entre d’altres equipaments. Aquestes inversions es financien amb recursos propis, subvencions d’altres administracions i transmissió de terrenys. No s’augmenta l’endeutament de l’ens per fer front a les inversions esmentades. En total, a inversions es destinarà un total de 919.301 euros al pressupost del 2024 conjuntament amb d’altres inversions que s’incorporen d’exercicis anteriors.

Pel que fa al capítol de personal, aquest ascendeix a 4.040.313,66€. Es preveu la incorporació de més personal a la brigada municipal, més personal a nivell administratiu i reforços per les llars d’infants. En destaca la incorporació de personal de jardineria, un servei que es municipalitzarà durant l’any vinent i que fins ara estava externalitzat. A Pel que fa a capítol 4, en destaca l’increment de prestacions del conveni que es manté actualment amb el Consell Comarcal de la Selva pel que fa a Serveis Socials, ampliant en serveis i en hores de disponibilitat dels serveis ja existents.

El regidor d’Hisenda, Gerard Morgado, va destacar que, “malgrat la situació econòmica inflacionista dels últims anys, s’ha aconseguit mantenir un nivell de serveis públics de qualitat. Estem davant d’un pressupost condicionat per l’increment de despeses estructurals com el personal, el subministrament i les despeses financeres” D’aquesta manera, s’ha treballat per uns pressupostos que permetessin continuar oferint serveis per als veïns i veïnes i treballar afrontar els reptes que planteja el futur per el municipi.

Jordi Camps, alcalde de Vidreres, va subratllar “ Tenim el compromís de fer un gestió prudent i eficient, garantint la sostenibilitat econòmica i la millora continua dels serveis municipals, així com les grans inversions que es presenten per Vidreres”

Continguts relacionats

Back to top button