Actualitat

Pas endavant en el futur centre de dia de Vidreres

És un dels punts que es va aprovar en el ple d’ahir al vespre. A l’inici del ple també es van tractar altres qüestions com poden ser les ocupacions o la Festa Major que està prevista pel setembre.

Dimecres, 29 de juliol del 2020

Aquest dimarts s’ha desenvolupat una sessió plenària ordinària a Vidreres. La sessió s’ha desenvolupat telemàticament i ha començat amb la justificació del format de seguiment del ple per part de l’alcalde Jordi Camps. L’alcalde ha actualitzat la informació relacionada amb la Covid19.

També s’han destacat altres temes, com poden ser la neteja de les franges perimetrals a diferents zones, així com les neteges de voreres i embornals.

Les ocupacions

Les ocupacions també han ocupat uns minuts en la introducció del ple, ja que en el proper ple d’alcaldes que es celebrarà al setembre Vidreres vol expressar la voluntat de fer un front comú per fer que les lleis s’endureixin pels ocupes que cometen il·legalitats. En aquest àmbit, s’està estudiant de poder apujar l’IBI un 50% a aquells habitatges que estiguin buits i que siguin propietat de bancs. Amb aquesta acció es vol promoure el lloguer social, tot evitant que quedin cases buides susceptibles de ser ocupades.

La Festa Major

A principis de setembre es celebra la Festa Major de Vidreres. La programació d’enguany és molt més lleugera i amb un control molt més estricte, amb un nombre limitat de places. Així doncs els veïns que vulguin assistir a una activitat hauran de notificar-ho anteriorment via correu electrònic o telefònicament. En tot cas l’alcalde Jordi Camps ha anunciat que “tot dependrà de com evoluciona la situació, però estem preparant una Festa Major que respecti totes les normatives de seguretat vigents, si no podem garantir la seguretat haurem de prendre mesures”.

Centre de dia de Vidreres

Un dels punts principals ha estat l’aprovació definitiva de l’expedient d’establiment del servei públic de la Gent Gran de Vidreres.

Ara fa un any es va fer un informe preliminar, i a finals del 2019 es va presentar la memòria justificativa del projecte de servei, al febrer es va fer l’exposició pública del projecte i en el ple d’ahir al vespre es va aprovar la memòria justificativa del projecte d’establiment i el reglament per a la prestació del servei públic local per a la gent gran de Vidreres.

Per a l’alcalde Jordi Camps, “aquest ha estat un procés llarg, però ens trobem ja a la fase final i esperem que a la tardor s’inicïn tots els passos perquè aquest equipament sigui una realitat”.

S’espera que al mes de febrer puguin començar les obres del nou centre, que anirà situat al costat del CAP. 

Aquest equipament serà 100% de titularitat pública, pel que el control es faria des del consistori. Per l’alcalde “és important que el centre de dia – geriàtric sigui públic, i ho serà gràcies al suport de l’empresa pública gestionada per la Diputació de Girona, el Consell Comarcal i el mateix Ajuntament (SUMAR) que posarà a la disposició de Vidreres professionals i experiència”. 

Pel que fa la ocupació el Centre de Dia tindria una cabuda per una trentena de places, i el geriàtric tindria cabuda per una trentena de persones més. Això no obstant l’estructura de l’edifici permetria ampliar en alçada el centre tot augmentant-ne la capacitat.

L’arquitecte del projecte és el mateix que va dissenyar l’Hospital Santa Caterina de Salt, pel que el centre vol prioritzar espais lluminosos aportant amplitud i confort als usuaris.

El punt s’ha aprovat per unanimitat.

Jordi Camps també ha explicat que fa 3 setmanes es va procedir al tancament del centre geriàtric de Vidreres per qüestions tècniques.  Aquest era un centre privat i les competències de control en són exclusives de la Generalitat de Catalunya que és qui va dictaminar el tancament del centre. Amb tot, el consistori ha estat fent un seguiment diari de les necessitats del geriàtric durant tot el període d’alarma.

Adhesió al Pacte d’Alcaldes

Amb aquesta adhesió es dona continuïtat al compromís de Vidreres amb el Medi Ambient per poder seguir fent polítiques de reducció del CO2.

En la mateixa línia el consistori ha instal·lat ja una caldera de biomassa a la zona esportiva, s’ha canviat l’enllumenat d’espais municipals com el Centre Cívic o la Biblioteca, i s’han instal·lat plaques solars al teulat del consistori. Aquestes accions han estat possible també a diferents subvencions per part de la Diputació de Girona o la Generalitat, entre d’altres. A més l’alcalde ha avançat que s’està treballant en un projecte innovador i important per la comarca en termes de biogàs, que permetrà reduir molt de CO2 a l’atmosfera a més de produir electricitat.

L’objectiu de bona part d’aquestes accions és reduir un 40% les emissions de CO2 en els propers 10 anys.

També s’ha aprovat (per 11 vots a favor i 2 abstencions del PSC) una modificació de crèdit necessària per fer millores a la web i als sistemes informàtics municipals. La modificació també permet fer millores al CAP.

Continguts relacionats

Back to top button