Actualitat

L’Ajuntament de Vidreres ofereix terreny públic perquè els veïns qui ho vulguin hi puguin fer un hort urbà

S’estan recollint sol·licituds fins el dia 24 d’octubre, després s’adjudicaran les parcel·les mitjançant un sorteig.

Està en marxa la convocatòria pública per a l’atorgament d’autoritzacions temporals d’ocupació de terrenys de domini públic destinats a conreu hortícola per finalitat d’autoconsum. Actualment està oberta la convocatòria, fins el dia 24 d’octubre, i amb aquestes sol·licituds s’elaborarà una llista de reserva de possibles usuaris que cobreixin les vacants. 

El terreny que s’utilitzarà per aquesta finalitat està situat al costat de l’escorxador de Vidreres. Es tracta de tres parcel·les d’horts urbans individuals, delimitades per tanca perimetral de suports de fusta i tela metàl·lica i amb porta d’accés individual a cada parcel·la. Les parcel·les compten també amb una escomesa d’aigua potable municipal amb el seu comptador d’aigua. Les llicències s’atorgaran, mitjançant sorteig públic, per un període de 4 anys, improrrogables, a comptar des del seu atorgament. En el cas que un hort quedi sense cultivar més de 3 mesos aquest podrà ser adjudicat de nou. 

Per a l’alcalde, Jordi Camps: “amb aquesta convocatòria fomentem la cultura de salut d’entre els vidrerencs i vidrerenques. No tothom té espai per poder conrear l’hort per autoconsum, l’Ajuntament vol oferir una oportunitat a aquelles persones que tenen ganes d’iniciar-se en aquesta activitat o que tenen aquesta necessitat concreta”. Amb tot afegeix que, “és ben sabut que els aliments conreats en hort propi són de millor qualitat i més saludables, per tant amb aquesta iniciativa contribuïm encara que sigui en petita mesura, en millorar la salut de la gent del municipi”. 

Continguts relacionats

Back to top button