Actualitat

Es realitzen les franges perimetrals de la Goba i Aiguaviva Park

Les franges perimetrals municipals es realitzen cada dos anys alternativament, l’any passat es van realitzar les franges de Terrafortuna i Puigventós.

L’abandonament rural i la falta de gestió dels boscos i conreus, així com l’increment de temperatures i períodes de sequera causats pel canvi climàtic són factors que agreugen el risc d’incendis forestals. 

La llei obliga als propietaris de les edificacions a complir un seguiment de mesures de prevenció i preparació, com assegurar una franja exterior de protecció com a mínim de 25 metres d’amplada al voltant de les edificacions amb arbrat aclarit i esporgat i el sotabosc desbrossat, mantenir el terreny de les parcel·les i zones verdes en les mateixes condicions que les franges de protecció i evitar que el jardí sigui fàcilment inflamable. 

Amb tot l’Ajuntament de Vidreres cada any realitza tasques de prevenció i conscienciació per tal que tots els veïns i veïnes estiguin assabentats de la normativa i de la importància de la realització de les franges perimetrals per evitar incendis i evitar els efectes negatius que poden tenir sobre vivendes i vides humanes en cas de no realitzar-se les neteges pertinents en els terrenys. 

A banda, el consistori realitza franges perimetrals de zones municipals cada dos anys, per tal de fer-ne el correcte manteniment i evitar així riscos. Aquest any tocava fer les franges de dues urbanitzacions pel que de moment es troba feta i acabada la que pertany a la urbanització de La Goba, on també s’han netejat les zones verdes, i en breus acabarà de fer-se la franja d’Aiguaviva Park. L’any passat es van realitzar les franges de Terrafortuna i Puigventós.

Per fer les franges perimetrals l’Ajuntament té en compte la importància d’evitar la continuïtat horitzontal i vertical del combustible, el manteniment dels arbres espaiats entre sí (entre 6 i 8 metres), el manteniment dels arbres podats dins a 1/3 de l’alçària, el manteniment del sotabosc desbrossat així com la priorització de la permanència d’espècies de poca inflamabilitat. 

Per a l’alcalde Jordi Camps “la conscienciació i la difusió entre els veïns és molt important, però el que és més important és donar exemple i és per això que des de l’Ajuntament portem un control estricte de les franges perimetrals i visitem el seu estat periòdicament”.  

Continguts relacionats

Back to top button