Actualitat

Es continuarà celebrant el correbous a Vidreres: la consulta feta al poble ha obtingut 901 vots a favor i 772 en contra

És el resultat de la consulta que s’ha fet al llarg d’avui al voltant de la celebració de la festivitat. La consulta havia de celebrar-se el març del 2020, però la irrupció de la pandèmia va posposar el procediment.

Al llarg del dia d’avui s’ha estat celebrant la consulta per saber la voluntat dels vidrerencs i vidrerenques sobre el futur del correbous. Entre les 9 i les 19 hores el Centre Cívic del municipi ha acollit a 1.685 votants, dels 6.983 cridats a les urnes, que han respost la pregunta: Vols correbous a Vidreres? Només hi havia dues respostes possibles: sí o no. 

Finalment, el resultat ha estat de 901 vots a favor i 772 en contra de la celebració del correbous al municipi, així com 9 vots en blanc i 3 de nuls.

El consistori va comprometre’s en donar continuïtat al resultat, fos quina fos la xifra de participació i la diferència de vots entre una opció i l’altra.

Per a l’alcalde, Jordi Camps: “la jornada d’avui era important i decisiva, s’ha posat sobre la taula una festa local, però que generava certs dubtes a una part de la població. La consulta no referendària d’avui tenia l’objectiu d’escoltar la veu del poble i fer la seva voluntat”. Amb tot ha afegit: “per celebrar la jornada hem estat en contacte permanent amb totes les parts implicades, tant amb l’Associació de defensa ambiental i animal de Vidreres com amb la Comissió organitzadora del Correbous, a banda hem seguit en tot moment les indicacions de la Llei de consultes 10/2014 de consultes populars no referendaries”. 

L’acte, que havia quedat suspès el març del 2020 per motius sanitaris, ha pogut celebrar-se amb totes les garanties de salut i complint tots els procediments marcats per la Generalitat per evitar la propagació de la Covid-19.

Continguts relacionats

Back to top button