Actualitat

El ple de Vidreres aprova la proposta d’iniciar l’expedient de cessió del CAP al Departament de Salut

Aquest és un dels punts que s’ha aprovat en el ple virtual celebrat ahir al vespre. També es va aprovar una moció que permetrà als vidrerencs i vidrerenques a participar en la denominació o canvi de noms de carrers i places del municipi, entre d’altres.

El ple d’ahir al vespre de l’Ajuntament de Vidreres va aprovar la proposta d’iniciar el procediment de cessió del CAP de Vidreres al Departament de Salut. 

L’edifici que allotja el CAP, situat al Carrer Costa Brava, és de propietat municipal. Actualment l’ajuntament es fa càrrec de tots els costos relacionats amb l’edifici, però no té cap competència en el Servei. Amb l’aprovació d’aquesta proposta, s’iniciarà un expedient per valorar la cessió en base unes condicions favorables al municipi amb la finalitat de reduir al màxim els costos elevats de manteniment i conservació. Aquest expedient es presentarà al Departament de Salut per concretar-ne i negociar-ne la viabilitat, la qual s’anirà informant al llarg del procediment. Aquesta cessió, però està condicionada per la continuïtat del servei d’atenció primària per part del Departament de Salut. El grup polític Junts per Catalunya – Vidreres ha votat a favor, ERC s’ha abstingut i el PSC ha votat en contra. 

L’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, ha puntualitzat que a la majoria dels pobles els CAPS són propietat del Departament de Salut, “des de l’ajuntament tenim una voluntat econòmica i operativa per tal que en sortim beneficiats tots”.  

En la sessió plenària també s’ha aprovat la Modificació Puntual del PGOU de Vidreres, per incorporar l’ús hoteler en les masies que consideri el Pla Especial Urbanístic i el Catàleg de Masies i Cases Rurals en sòl no urbanitzable. La revisió del Catàleg de Masies preveu la incorporació de l’activitat hotelera en medi rural en masies només que siguin anteriors a l’any 1950 i amb superfície construïda superior als 500m2. Per tant, no és una modificació perquè totes les cases rurals de Vidreres puguin tenir aquesta activitat hotelera.

També s’ha aprovat el conveni entre el Consell Comarcal de la Selva i l’Ajuntament de Vidreres amb relació a la delegació de la competència de la recollida i control d’animals de companyia abandonats, perduts o ensalvatgits. 

Al ple també ha donat llum verda a l’aprovació del protocol d’abordatge de les violències sexuals i lgtbifòbiques als espais d’oci de la Selva. 

En aquesta sessió també s’ha presentat la moció que permetrà als vidrerencs i vidrerenques a participar en la denominació o canvi de noms de carrers i places del municipi. 

La sessió plenària també ha donat suport al dret a morir dignament i a la moció de suport a Pablo Hasél, Valtonyc i Elegio de l’Associació de Municipis per la Independència. 

El ple, a causa de les restriccions per la covid, s’ha retransmès en directe per Youtube, el qual ha estat obert a tota la ciutadania. 

Continguts relacionats

Back to top button