Informació del municipiMunicipi

Símbols municipals

Coneix els símbols del municipi de Vidreres.

Escut de Vidreres

Escut caironat: d’or, un castell de sable obert; la bordura de peces de sable. Per timbre una corona mural de vila.

El castell és una figura molt emprada a l’heràldica catalana que es representa generalment amb tres torres merletades, la del mig més alta. En heràldica municipal sol fer referència al castell de la localitat, el castell de Sant Iscle.

La corona és el timbre de l’escut. La corona torre està col3locada al damunt de la vora superior de l’escut i una mica separada, no mai tocant-lo. La corona torrejada d’or és emprada per a timbrar els escuts cívics, com és el cas.

Aprovació:

  • Ple de l’Ajuntament de Vidreres de 16 de desembre de 1991
  • Resolució de 26 d’octubre de 1992, per la qual es dóna conformitat a l’adopció de l’escut heràldic del municipi de Vidreres (DOG núm. 1665-4.11.1992)

Bandera

Bandera apaïsada de proporcions dos d’alt per tres de llarg, negra, amb una creu plena, groga de braços 1/2 de l’alçària del drap, carregada d’una greu plena negra, de braços 1/6 de la mateixa alçària.

Al centre de la bandera i ressaltant sobre ambdues creus, un quadrat groc, no contornejat, de costats 2/3 de l’alçària del drap, carregat d’un castell obert, negre, d’altura 1/2 de la del drap.

Aprovació:

  • Ple de l’Ajuntament de Vidreres de 16 de desembre de 1991
  • Resolució de 13 de gener de 1993, per la qual es dóna conformitat a l’adopció de la bandera del municipi de Vidreres (DOG, núm. 1698-22.01.1993)

Continguts relacionats

Mira també
Close
Back to top button