Edificis històricsMunicipi

Mas Flassià

Aquesta masia es troba al mig de la urbanització del mateix nom, situada al nord de la vila. La casa es pot datar en el segle XVI i consta de dues plantes i golfes. Té portalada de mig punt amb grans dovelles i teulada amb vessants laterals.

Mas Flassià

Com a construccions annexes hi ha una porxo i una era, a part d’altres que s’utilitzaren com a restaurant. És un mas ja documentat en el segle XIII i s’anomenava Bellveí, fou un dels més importants de Vidreres i després de diverses compres arribà a tenir unes 220 vessanes, de les quals una part eren ocupades per pins en una zona coneguda com Pineda d’en Flassià. Per casament, aquest mas passà el 1611 als propietaris del mas Roure de Maçanet, i llavors el 1824 van passar a ser propietats del amos del mas Gelats de Santa Susanna.

Parc del Mas Flassià

En el segle XX aquest important patrimoni quedà en mans de la Beneficència de l’Acció Catòlica d’Arenys de Mar, excepte el mas Flassià que en la dècada dels 60 fou venut i s’urbanitzà; la casa funcionà com a restaurant fins a la dècada dels 90. Aquest restaurant fou decorat per l’artista vidrerenc Joaquim Llucià.

Continguts relacionats

Mira també
Close
Back to top button