Edificis històricsMunicipi

L’església Parroquial

L’església es troba situada al centre del poble a la plaça del mateix nom. Està dedicada a Santa Maria.

L’església es troba situada al centre del poble a la plaça del mateix nom. Està dedicada a Santa Maria. Els primers esments són del segle XI, així el 6 de maig de 1066 Arnau Ramon abans de pelegrinar a Roma fa testament i entre altres coses deixa els béns que té a la parròquia de Vidreres a la seva mare.

I el 8 de gener de 1079 el bisbe de Girona consagrà l’església de sant Romà de Lloret (actualment és l’ermita de les Alegries), i es comenta que la parròquia de Lloret afronta al nord amb les parròquies de Sant Llorenç de Maçanet, Santa Maria de Vidreres i Sant Esteve de Caulès. Però l’edifici que podem veure és de finals del segle XVIII i potser de l’antiga construcció només queden les bases del campanar.

La construcció de l’actual església es realitzà en concret entre els anys 1790 i 1800 dintre l’estil barroc neoclàssic. Durant la darrera guerra carlina (1872-1875) es va enderrocar la piràmide que coronava el campanar, posteriorment es construí la cupuleta que encara existeix. La façana va romandre inacabada fins a la dècada dels 90 del segle XX, així la part inferior és de pedra i la superior s’acabà amb un esgrafiat. L’església consta d’una nau central amb capelles laterals, una de les quals és dedicada als patrons de Vidreres, sant Iscle i santa Victòria.

Continguts relacionats

Mira també
Close
Back to top button