Edificis històricsMunicipi

La Torre d’en Llobet

Aquesta masia va pertànyer a la família Llobet, una de les nissagues més antigues de Vidreres, de la qual es tenen notícies des del segle XII.

A aquesta masia fortificada s’hi arriba per un camí de terra que s’agafa al km 88 de la carretera de Vidreres a Llagostera (C-35). El cos original de la casa data dels segles XV-XVI i consta de tres plantes, amb porta dovellada de mig punt i finestra central d’arc conopial i lobulada. A ponent hi ha una torre de defensa de quatre plantes. A llevant s’afegí en els segles XVIII-XIX un edifici perpendicular de tres pisos.

Al segle XX s’aixecà una torre quadrada oposada a l’altra. Al costat de la casa hi ha un molí modernista, la torre del qual és hexagonal.

Aquesta masia va pertànyer a la família Llobet, una de les nissagues més antigues de Vidreres, de la qual es tenen notícies des del segle XII. La família, al llarg dels segles, anà adquirint diverses propietats a Vidreres i a Maçanet de la Selva, i a finals del segle XIX disposava de més de 500 hectàrees de terra i rebia més de 200 censos. Però a principis del segle XX un negoci no rutllà i van perdre totes les propietats.

Continguts relacionats

Mira també
Close
Back to top button