General

Informa’t de la proposta de nou traçat de la c-63

Proposta per millorar la seguretat de la C-63

L’objectiu és augmentar i garantir la seguretat en aquest punt de la C-63
 
La C-63 és la carretera que va des de Lloret de Mar fins a Vidreres, des d’on connecta amb l’autovia C-35. Aquesta via concentra habitualment un volum de trànsit important i presenta tres accessos a urbanitzacions ubicats a poca distància entre si que comporten un tram de risc pels usuaris. És un tram de carretera amb uns antecedents de sinistralitat que hem de tenir presents, i que ha fet que el govern municipal de Vidreres posés fil a l’agulla per buscar solucions a aquest problema, com tants d’altres al nostre municipi, històric.

L’Ajuntament de Vidreres ha treballat amb la Generalitat de Catalunya per proposar i enllestir mesures per augmentar la seguretat d’aquest tram molt emprat pels veïns i veïnes de les urbanitzacions Aiguaviva Park, Terrafortuna i Puigventós que en fan ús dia rere dia per accedir a les seves urbanitzacions i barris.
Així, l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, ha reclamat de forma continuada a la Generalitat, responsable de la via C-63, tres actuacions per tal de fer més segur el tram de carretera que connecta urbanitzacions a banda i banda com Aiguaviva Park, Terrafortuna o Puigventós, arribant fins a Lloret de Mar:
 
·      Millorar la senyalització de tota la carretera amb la finalitat de garantir la seguretat. 
·      Instal·lar un radar de tram i fer actuacions “urgents” per millorar la seguretat de la carreter C-63. Sobretot, entre el polígon de Vidreres i l’entrada del túnel que porta cap a Lloret. 
·      Modificar trams de la carretera per reforçar la separació entre els sentits de la circulació amb l’objectiu de minimitzar el risc d’accidents.

Aquest passat 19 de febrer, en la reunió que l’alcalde va celebrar a la Delegació de la Generalitat a Girona amb el delegat de Territori i Sostenibilitat, en Pere Saló, i el tècnic responsable de Carreteres, en Lluís Gorgorió, se’ns va plantejar la proposta de projecte d’actuació a la C-63, resposta a les llargues i insistents reivindicacions de l’Ajuntament de Vidreres. Aquest projecte prioritza absolutament la seguretat i les principals actuacions són:
·      Giratori d’accés a Terrafortuna
·      Giratori d’accés a Puigventós
·      Giratori d’accés a Aiguaviva Parc
·      Doble línia continua “zebrada” en tot el tram
·      Tercer carril a la primera entrada a Aiguaviva park
 

Continguts relacionats

Deixa un comentari

Back to top button