Edificis històricsMunicipi

Búnquer de Can Batllosera

Aquest búnquer era al costat del camp d’aviació que es construí el 1937 en els terrenys que ocupava la casa de can Puig que fou enderrocada

Sortint de Vidreres en direcció a Lloret s’agafa la carretera que va a Llagostera i a 500 metres hi ha el camí que condueix a Caulès. A l’inici del camí s’agafa el trencant de la dreta que ens porta fins a can Vall-llosera i davant seu hi ha un búnquer que fou construït durant la Guerra Civil Espanyola.

Aquest búnquer era al costat del camp d’aviació que es construí el 1937 en els terrenys que ocupava la casa de can Puig que fou enderrocada. Aquest camp d’aviació republicà fou bombardejat 4 vegades per l’aviació nacional el 1938, i a partir d’aquell any deixà de ser operatiu.

Els oficials i sotsoficials del camp s’allotjaven a can Xiberta, casa situada al carrer d’Orient; mentre que a can Batllosera s’instal·là el quarter de comandament i com a refugi es construí el búnquer. És una construcció de formigó amb dues entrades, la major part està soterrada. Un cop s’entra al refugi es baixa una rampa que condueix a l’estança principal situada a uns quatre metres sota el nivell de la superfície i té una capacitat per cent persones.

En el proper bosc d’en Puig es troben unes trinxeres també relacionades amb el camp d’aviació. El conjunt són les restes més importants que es conserven a la comarca de la Selva de la Guerra Civil.

Continguts relacionats

Mira també
Close
Back to top button