Actualitat

Aprovat definitivament el pressupost pel 2020 i les línies d’ajudes per pal·liar la crisi econòmica de la Covid19

Inicialment es destinen 54.000€ a les línies d’ajudes econòmiques, tot i que aquestes poden ampliar-se per adaptar-se a l’evolució de les necessitats dels vidrerencs i vidrerenques.

El pressupost del 2020 (9.738.647,12€) es va aprovar definitivament per 8 vots a favor (Junts per Cat – Vidreres) i 5 abstencions (PSC i ERC). Aquest és un pressupost de contenció, degut al període anterior amb fortes inversions com són la nova escola, infraestructures de renovació de xarxes i en infraestructures entre d’altres.

El punt següent ha aprovat per unanimitat una modificació del mateix, per tenir en compte unes mesures econòmiques d’implementació immediata. Aquesta modificació, amb una partida inicialment de 54.000€, és sensible d’ampliar-se per adaptar-se a la crisi econòmica derivada del coronavirus.

Per l’alcalde Jordi Camps, aquesta és “una resposta àgil i ràpida de l’ajuntament per la situació de la crisi sanitària”.
Les ajudes econòmiques tenen el doble objectiu de reactivar i incentivar el consum local, i ajudar als més desfavorits per aquesta crisi sanitària i econòmica.

En el pressupost d’enguany (9.738.647,12€) es contempla que es puguin triplicar les ajudes actuals de cares al 2020, per tal de fer front a la crisi sanitària i l’econòmica derivada, tot reforçant els ajuts d’urgència social.S’han aprovat tres línies d’ajudes diferents:

  • Vidreres reactiva’t: un programa d’ajudes mitjançant vals de consum pels vidrerencs que han estat acomiadats a partir del 14 de març, afectats per un ERTO des del 14 de març, baixes forçades com a grups de risc, i famílies en situació de vulnerabilitat (cal un informe previ dels Serveis Socials) a partir de la mateixa data. A aquests col·lectius se’ls atorgaran vals de compra de fins a 100€, per fer efectius als comerços locals, i així contribuir a reactivar l’activitat comercial local. Per a aquesta ajuda es destina una dotació inicial de 30.000€
  • Ajudes directes als autònoms i activitats econòmiques: aquesta és una línia d’ajudes, d’entre 100 i 300€, per contribuir a pal·liar els efectes de l’aturada forçosa que ha afectat a autònoms i activitats econòmiques locals des de l’inici de l’Estat d’alarma. Es donaran, inicialment, 20.000 €.
  • El darrer programa té l’objectiu d’incentivar el sector de restauració i bars. Es farà efectiu mitjançant un concurs d’engalanament de balcons i façanes per la Festa de les Flors amb vals per utilitzar en el sector de la restauració i bars. S’hi destinen 4.000€.

En el pressupost d’enguany (9.738.647,12€) es contempla que es puguin triplicar les ajudes actuals de cares al 2020, per tal de fer front a la crisi sanitària i l’econòmica derivada, tot reforçant els ajuts d’urgència social.

L’estat del Covid19 a Vidreres
El ple ordinari d’ahir al vespre, celebrat telemàticament, ha començat tot fent un repàs de la situació del Covid19 a Vidreres. Actualment hi ha 38 casos a Vidreres i s’han fet 227 testos a possibles contagis. L’alcalde Jordi Camps ha volgut agrair la tasca als voluntaris i personal de l’Ajuntament, també s’ha donat les gràcies a les entitats o empreses que han fet alguna aportació, ja sigui econòmica o en productes.

S’ha destacat la tasca feta des de la oficina d’assessorament d’habitatge; i des de Serveis Socials, no només pel que fa la crisi del Covid19, també pel que fa avisos de violència masclista pel que fins i tot s’ha fet una detenció.

Pel que fa a ensenyament l’Ajuntament ha fet un esforç per dur Internet a totes les llars on hi havia infants amb dificultats per desenvolupar el seu seguiment educatiu.

Aquesta setmana Vidreres ha presentat, juntament amb la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols el Punt Blanc, que de moment es troba a la Farmàcia A Morè. Aquest distintiu distingeix els establiments que tenen totes les mesures preventives en front del Covid19, essent sinònim de tranquil·litat i compra segura pels clients. En aquesta línia, la Cambra de Comerç està desenvolupant un aplicatiu de compra local i responsable i Vidreres hi és present. Aquest aplicatiu té la voluntat d’estendre’s per la resta de Cambres de Comerç de Catalunya.
En la introducció del ple també s’ha parlat de l’App-plataforma que permet ofertar serveis i productes de Vidreres a un clic, tot afavorint la compra a establiments locals mitjançant aquest Market Place.

Aquesta setmana també s’ha reobert el mercat municipal, i fa dues setmanes també va fer-ho la deixalleria.
Seguint en la línia dels avanços sanitaris pel que fa a la Fase 1, l’Ajuntament s’ha posat en contacte amb els bars i terrasses locals per ajudar-los en la obertura d’aquests espais exteriors.

També s’ha explicat en l’inici del ple com s’està treballant en el casal d’estiu i en l’obertura de la piscina.
S’està treballant amb els casal estiu i l’obertura de la piscina, així com en la desescalada per obrir progressivament equipaments municipals.

L’alcalde Jordi Camps ha fet una crida a la responsabilitat, per evitar que hi hagi rebrots al municipi, i ha recordat que hi segueixen havent controls policials.

Continguts relacionats

Deixa un comentari

Back to top button