Actualitat

Vidreres valora positivament la Festa Major 2023

L’alcalde, Jordi Camps, ha destacat el canvi d’ubicació d’algunes activitats a la Plaça Lluis Companys: “el canvi ha estat un èxit, ha agradat molt a tothom, celebrant-se totes les activitats a l’aire lliure”.

La Festa Major de Vidreres va començar a escalfar motors el 25 d’agost amb la representació de l’obra “¡Silencio, se peinsa!”,de la companyia Producciones El Dramaturgo, inclosa en el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona. El dia 26 d’agost va haver-hi sardanes amb la Cobla Jovenívola de Sabadell.

El pregó va celebrar-se l’1 de setembre, si bé el dijous 31 es va poder gaudir d’una bicicletada nocturna a la llum de la lluna, l’activitat Playmusic 2023 d’exhibició de balls, grups locals i combos. També es va celebrar el Torneig de futbol de Festa Major i va haver-hi música a la fresca amb Toni Cayena a càrrec de l’entitat Correbous Vidreres

Durant el pregó de divendres, a càrrec del grup de Teatre Juvenil i d’Adults del Centre Cívic “Kakareo”, es van presentar els candidats a Hereus i Pubilles 2023-2024. També va haver-hi un concert d’havaneres amb Peix Fregit i repartiment de rom cremat, a banda del Ball amb Grup Genion’s. Abans, els més petits van poder gaudir del conte de Festa Major a la Biblioteca. Els ghrups The Blue Dream Music, El Pony Pisadoe, Boom Boom Figthers & Cookah P i Tutú Keké van dinamitzar la primera nit de barraques.

El dissabte la festa va continuar amb l’exhibició de twirling i el concert vermut amb el grup de versions  Les Menines. No hi va faltar l’espectacle familiar i el tradicional correbous a la plaça o el XXXIIè Festival de Focs, traca, xocolatada popular i ball. Tot seguit es va celebrar el correfoc a càrrec dels Diables de l’Onyar. La nit va acabar amb els concerts a barraques amb Nou9, Tash MDC, Jeney, Adala, el grup Auxili i Les que faltaband. A la Plaça Lluis Companys, a les 23:30 h es va fer una Nit de tributs amb “The show must go on”, de Queen.

El diumenge la programació extensa va començar d’hora amb la txaranga pels carrers de la vila. També hi va haver-hi bous al carrer, botifarrada popular, la VIII trobada de vespes i motos clàssiques, que més tard van posar-se en ruta,  i la XIV cursa infantil.  Al migdia es va fer un vermut i a primera hora de la tarda van arrencar les sardanes amb La Principal de La Bisbal, per donar pas als correbous a la plaça, a l’animació infantil i al concert amb La Principal de La Bisbal. 

A dos quarts de nou del vespre es va fer l’elecció de l’hereu i la pubilla que enguany són la Celia Bernadó i en Jordi Molero. 

La jornada va acabar amb el XIX Cercataskes amb la xaranga “Xarangarín” i la nit de barraques amb els “40 on Tour Vidreres”.  

El dilluns va seguir actiu amb la missa, el concert vermut amb la cobla “la Flama de Farners” i les posteriors sardanes. També es va fer el concert amb “La Betty orquestra” i el Ball de vetlla amb la mateixa agrupació. 

Dins de la programació de Festa Major demà es representarà l’obra L’estranya parella” a càrrec de Carisma Teatre, i el dilluns se celebraran els actes tradicionals de La Diada de Catalunya. 

A banda, durant tota la Festa Major s’ha pogut visitar l’exposició “les Coves de Dalí”, de Tano Macias, a la Sala de Plens de l’Ajuntament. També hi ha hagut en marxa aquests dies un concurs d’instagram amb l’etiqueta #FMVidreres2023. 

L’alcalde, Jordi Camps, ha destacat el canvi d’ubicació d’algunes activitats a la Plaça Lluis Companys: “el canvi ha estat un èxit, ha agradat molt a tothom, celebrant-se totes les activitats a l’aire lliure”. A banda hi ha hagut una molt bona afluència de gent a totes les activitats “la Festa Major de Vidreres és una festa plural, inclusiva i amb gran diversitat d’activitats tant per a tots els gustos com per a totes les edats, tothom s’ho ha passat molt bé i no hem tingut incidències remarcables, ha estat tot un èxit”. 

Continguts relacionats

Back to top button