Actualitat

Vidreres rebrà 138.726,00€ en actuacions per reforçar el Turisme al municipi

Potenciarà així els recursos naturals i patrimonials del municipi. Es farà a partir de la participació dins del projecte PSTD la Selva Interior, impulsat pel Consell Comarcal de la Selva, i que ha rebut recentment una subvenció de 2,8M dels fons Next Generation

Dimarts al matí responsables tècnics i polítics de diferents municipis de la Selva interior van trobar-se a la seu del Consell Comarcal de la Selva per tal de treballar les línies a seguir després de la notícia que el projecte PSTD la Selva Interior hagi rebut una subvenció de 2,8MEUR dels fons Next Generation. Aquest Pla de sostenibilitat turística en destinació a la Selva Interior va presentar-se a la convocatòria extraordinària 2022 de Plans de Sostenibilitat Turística en Destinacions, de la Secretaria d’Estat de Turisme (SETUR) en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència d’Espanya i dels fons Next Generation Unió Europea. 

El municipi de Vidreres és un dels 14 municipis participants en el projecte i és gràcies a aquesta subvenció que es duran a terme actuacions com:

1)    Creació de recursos digitals per a la interpretació del patrimoni municipal,  creant punts d’interès en realitat augmentada, vídeos en format 360, aixecaments i recreacions d’elements en 3D i vídeos de recreacions històriques. Aquestes accions es portaran en terme en relació als següents elements patrimonials/tradicions històriques:

–       Castell de Sant Iscle

–       Turó de Puigventós

–       Camps d’aviació republicans durant la guerra civil

–       Masies i cases històriques del municipi

–       Ranxo de Vidreres

–       Can Xiberta

2)    A banda d’aquestes recreacions, també es contempla la instal·lació de punts de recàrrega ràpida de vehicles, punts de recàrrega de bicicletes i patinets elèctrics i punts d’ancoratge segur de bicicletes. 

Aquest projecte vol potenciar els recursos naturals i patrimonials de la Selva interior, tot permetent reforçar i consolidar la destinació amb una oferta de qualitat, diversificada i complementària del turisme del litoral. 

Per al regidor de turisme, Gerard Morgado: “estem molt contents de rebre la notícia que finalment podrà desenvolupar-se aquest projecte. És una iniciativa que visibilitzarà i beneficiarà en termes turístics Vidreres i la comarca de la Selva en general”.

Continguts relacionats

Back to top button