Actualitat

Vidreres programa una sèrie d’activitats entorn del llegat històric i patrimonial vinculat al vescomtat de Cabrera

Del 14 de novembre al 10 de desembre a la Biblioteca Joan Rigau i Sala de Vidreres es podrà visitar la mostra del projecte Vescomtat de Cabrera L’objectiu principal és posar en valor tot aquest patrimoni material i immaterial i desenvolupar una proposta conjunta per atraure nous públics

Amb el lema “Vidreres en temps dels Cabrera” s’han organitzat diverses activitats entorn del llegat històric i patrimonial vinculat al vescomtat de Cabrera. 

En el marc de la Festa Petita de Vidreres i del projecte Vescomtat de Cabrera s’ha programat de manera coordinada amb el Consell Comarcal de la Selva diferents activitats que han de permetre als veïns transportar-se a l’època del vescomtat de Cabrera, a través de la divulgació del seu llegat històric i patrimonial. 

A partir de dimarts 14 de novembre i fins al 10 de desembre, es podrà visitar l’exposició del projecte Vescomtat de Cabrera a la Biblioteca Joan Rigau i Sala. Per a aquesta ocasió s’ha ampliat l’exposició amb materials divulgatius sobre diferents aspectes que vinculen la població de Vidreres amb el vescomtat de Cabrera. 

L’acte central de “Vidreres en temps dels Cabrera” es farà el dissabte 18 de novembre, coincidint amb el cap de setmana de la Festa Petita, i consistirà en una xerrada sobre el vescomtat de Cabrera a càrrec de Joan Llinàs, historiador i arqueòleg, i Àngel Vàzquez, tècnic del projecte del vescomtat de Cabrera del Consell Comarcal de la Selva. Aquest acte es farà a les dotze del migdia, a sala de plens de l’Ajuntament de Vidreres.. 

Caminada popular al castell de Sant Iscle

Una altra de les activitats que s’emmarquen dins la programació referent al llegat històric i patrimonial del vescomtat de Cabrera serà la caminada que es farà el diumenge 19 de novembre al castell de Sant Iscle. Aquesta caminada popular començarà a les 10 del matí, i en arribar, es farà una visita al castell a càrrec de Joan Llinàs, director de les excavacions arqueològiques realitzades al castell. Aquesta activitat està organitzada pel grup Vitraris, Cultura i Tradició. 

Aquestes activitats s’han organitzat de manera conjunta entre l’Ajuntament de Vidreres i el Consell Comarcal de la Selva en el marc del projecte vescomtat de Cabrera i tenen com a objectiu donar a conèixer el llegat històric i patrimonial del vescomtat i la seva relació amb el municipi entre la ciutadania de Vidreres.

El vicepresident 3r i conseller responsable del projecte vescomtat de Cabrera, Albert Sanz, ha explicat que l’objectiu principal és posar en valor tot aquest patrimoni material i immaterial i desenvolupar una proposta conjunta per atraure nous públics als municipis que hi participen, entre ells Vidreres.

El projecte inclou cinc grans rutes amb trenta-vuit elements patrimonials senyalitzats pels municipis que permeten descobrir l’empremta, el ric llegat patrimonial i les moltes històries vinculades a una de les nissagues més poderoses de la Catalunya medieval. 

En aquest mateix sentit el regidor de Turisme, Gerard Morgado, s’ha mostrat molt satisfet de formar part d’aquest projecte i posicionar i potenciar de forma conjunta tot aquest llegat històric i patrimonial que uneix 13 municipis. 

Morgado ha recordat que al nucli urbà de Vidreres s’hi troben situats nombrosos edificis històrics que ajuden a conèixer amb més detalls el recorregut històric del municipi. De l’herència arqueològica del poble destaquen el búnquer de Can Batllosera, la capella de Sant Iscle i Santa Victòria (patrons de Vidreres), el castell de Sant Iscle i l’església de Santa Susanna. Tots són testimonis d’episodis com la guerra del Francès o la Guerra Civil Espanyola.

Trobareu més informació a https://larutadelscabrera.cat

Continguts relacionats

Back to top button