Actualitat

Vidreres millora la gestió de les colònies de gats al municipi

La normativa municipal s’adapta a les noves directius aprovades per la Generalitat de Catalunya

S’instal·laran diversos iglús com a refugis i alimentació dels animals

L’Ajuntament de Vidreres segueix millorant la gestió dels gats de carrer amb l’aplicació de noves normatives adaptades a les noves directrius aprovades per la Generalitat de Catalunya pel que fa a la protecció dels drets i el benestar dels animals i les seves afectacions per les entitats locals.

A partir del proper mes de juliol, després que la setmana passada es dugués a terme una reunió amb les entitats i persones responsables d’alimentar les colònies felines al terme municipal de Vidreres, es durant a terme diverses actuacions encaminades a la millora de la gestió de les 31 colònies que reuneixen un total d’uns 500 gats.

Al llarg de la reunió es va acordar aprovar les noves normatives de la Generalitat de Catalunya respecte a les colònies de gats i també la implantació de diferents iglús repartits per tot el municipi per a poder alimentar els gats en condicions adequades. Per a la instal·lació dels refugis es faran servir els contenidors tipus iglús de recollida selectiva de residus que a partir del mes de juliol es retiraran del barri d’Aiguaviva parc, coincidint amb la posada en marxa de les noves àrees de recollida.

Aquests contenidors seran deguda adaptats i condicionats per al nou ús destinat a refugis dels gats. L’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, ha explicat que “des de l’Ajuntament seguim millorant la gestió de les colònies felines amb l’estreta col·laboració de les entitats i persones que alimenten els gats, creant punts fixes condicionats i degudament senyalitzats i aprovant i aplicant els reglaments adaptats a la normativa vigent”.

Camps, ha destacat també que en els darrers dos anys, s’ha notat un canvi molt significatiu respecte a les colònies de gats, amb un augment de les esterilització i la major implicació per part dels vidrerencs i vidrerenques. En aquest sentit ha recordat que l’Ajuntament de Vidreres va signar l’any 2023 un conveni amb la Fundació Fauna que ha permès un seguit d’actuacions per donar resposta a la creixent consciència i preocupació per la gestió responsable de les colònies de gats.

Finalment, Jordi Camps ha manifestat que amb la col·laboració dels ciutadans, l’Ajuntament de Vidreres pretén assegurar un entorn més segur i saludable tant per als animals com per els alimentadors autoritzats de les colònies, promovent el benestar animal i la convivència entre tots plegats.

Sobre el Projecte Gat

El Projecte Gat de caràcter mediambiental i de salut pública, té per objectiu millorar el control i la gestió dels gats de carrer.

Elaborat per la Fundació Fauna, s’ha implementat en diversos municipis catalans amb uns resultats molt positius, entre ells Vidreres.

A través del mètode (CER) Captura amb gàbies trampa, Esterilització i Retorn a la colònia d’una manera transparent, ètica i responsable, es pretén posar fi a la superpoblació de felins. Els objectius del projecte són diversos (a part de controlar les colònies i evitar-ne la superpoblació) pretén millorar la vida dels gats al carrer, millorar la imatge dels gats i la figura de l’alimentador/a, crear la figura de l’alimentador/a responsable, i evitar conflictes entre veïns i veïnes ocasionats per males olors, restes de menjar, èpoques de zel, etc.

La Fundació Fauna, és una entitat sense ànim de lucre que recull les dades, dona suport, assessorament, formació, sensibilització i supervisió als col·laboradors del projecte mentre que l’Ajuntament vetlla pel bon funcionament del projecte destinant una partida pressupostària per realitzar les esterilitzacions mitjançant convenis amb veterinaris col·laboradors.

Continguts relacionats

Back to top button