Actualitat

Vidreres licita les obres per construir el centre de dia per 1,3 milions d’euros

L’Ajuntament de Vidreres ha tret a licitació les obres per construir el centre de dia que hi haurà al costat del centre cívic per 1,3 milions d’euros. El projecte va engegar-se el 2018 quan el consistori va presentar la maqueta del centre acabat. Però, a l’hora de licitar les obres, la pandèmia va obligar a endarrerir-lo i posteriorment la guerra entre Rússia i Ucraïna van fer que el govern local aturés el projecte una altra vegada per l’increment dels materials de construcció.

La primera complicació va arribar l’any següent, el 2020, quan va esclatar la pandèmia i això va fer aturar el projecte. Després de recuperar-se de la covid-19, el consistori va trobar-se amb un segon problema que enrocava la construcció. L’empresa Endesa disposava d’un quadre elèctric dins del mateix terreny, i que calia retirar perquè formava part de l’antiga escola. Un procés que va trigar més de l’esperat.

Més tard, va esclatar el conflicte armat entre Rússia i Ucraïna i la guerra va derivar a un encariment dels productes de construcció. Això implica que els constructors demanessin compensar el sobrecost econòmic que els suposava comprar els materials. Els constructors demanaven a l’ajuntament gairebé 1,5 milions d’euros, però el consistori no ho va veure viable i va aturar el projecte.

Després d’un temps, l’ajuntament ha tornat a licitar tot el projecte per 1,3 milions d’euros, després de fer una executiva revisió. La idea és que les obres comencin entre mitjans de maig i principis de juny. A partir d’aquí el centre haurà de ser una realitat d’aquí a un any.

El centre de dia tindrà una capacitat per a 35 o 40 persones i servirà perquè les famílies puguin portar-hi la gent gran durant el dia i que facin diferents activitats. Aquest projecte té com a objectiu garantir que la gent tingui un espai on poder interactuar. Però, alhora,les persones que viuen soles i que senten que encara no necessiten ser atesos, poden assistir per rebre altres serveis com menjar o d’altres. A més, el projecte preveu una ampliació per duplicar les plantes si fos necessari. El projecte compta amb molta il·luminació natural per garantir un espai “amable” per als usuaris.

Finalment, el centre de dia de Vidreres compta amb dos projectes associats més cap al futur, que és la construcció de dos geriàtrics públics al costat del centre de dia. Tot aquest gran parc de salut s’ubicarà a la parcel·la que abans hi havia l’antiga Escola Sant Iscle, a prop del CAP, justament a una de les entrades del municipi.

Continguts relacionats

Back to top button