Actualitat

Vidreres ja està a punt per celebrar el Ranxo i el Carnaval

El cap de setmana tindran lloc diferents activitats relacionades amb el carnaval i el dimarts 1 de març se celebrarà la tradicional festa del Ranxo.

Enguany, per la situació sanitària no es duran a terme els actes que es celebraven al pavelló municipal, com són el concurs de disfresses infantils i d’adults, el show de l’Sporting Caulès i el Ball del Pijama. No obstant això, es mantindran les activitats d’exterior i la programació cultural del teatre, tenint en compte la normativa vigent en aquell moment.

Així doncs, el divendres 25 de febrer es donarà inici a la programació de carnaval amb un espectacle de teatre gestual, el dissabte 26 de febrer es continuarà amb la cercavila de carnaval familiar, una activitat nova impulsada perquè els infants i les famílies tinguin l’oportunitat de disfressar-se. Durant l’activitat hi haurà la presència del rei carnestoltes, una xaranga, animadors i un espectacle musical infantil de cloenda. També es farà un berenar popular. Al vespre tindrà lloc una cercavila de carnaval a càrrec de la Junta del Casino la Unió i al teatre tot un musical amb els Tres Tenors. El diumenge gaudirem d’un concert vermut a càrrec de l’associació Creamus i a la tarda una representació teatral amb tocs d’humor.

Per acabar, després de la celebració telemàtica del Ranxo de l’any passat, el proper dia 1 de març es tornarà a celebrar la tradicional festa tal com és concebuda pels vidrerencs i vidrerenques amb el repartiment del ranxo a càrrec de la Comissió del Ranxo, sardanes, fira d’artesans i la rua de carnaval amb carrosses i comparses. 

Animem a tothom que vulgui participar a la rua de carrosses i comparses a que s’inscrigui. Les bases per a participar a la Rua del Ranxo i el Carnaval són les següents:

La rua es farà dimarts dia 1 de març. 

Poden participar-hi colles de qualsevol municipi. 

El tema és lliure. 

Les comparses seran d’un mínim de 12 persones. 

Entra dins de la categoria de carrossa les plataformes de remolc i camions amb caixa oberta, amb la seva decoració. Les Mides: Alçada màxima 3’50 m., amplada mínima 2,5m. i màxima 3 m., de llarg mínim 3 m. i màxim 5m. 

La concentració de comparses i carrosses, es farà al Pavelló Municipal a les 11.30h del matí. 

Recorregut: C/ Barcelona, Pl. Església, C/ Catalunya, Ctra. Costa Brava, C/ Pau Casals, Pl. Lluís Companys, Pl. Església, C/ Barcelona. 

COMPENSACIONS I CATEGORIES (*)

Pel sol fet de participar a la cercavila, s’obtindrà una compensació econòmica de l’Ajuntament de Vidreres. Es valorarà la quantitat de participants i la qualitat. Les compensacions es lliuraran a criteri de l’Ajuntament.

Carrossa i comparsaCarrossa solaComparsa sola
Categoria A   400 €Categoria A   200 €Categoria A    180 €
Categoria B   250 €Categoria B   100 €Categoria B      80 €

Inscripcions

Centre Cívic Francesc Llobet 

Tel. 972 85 00 67 – A/e: centrecivic@vidreres.cat 

Termini d’inscripcions per a tots els concursos: 28 de febrer.

Continguts relacionats

Back to top button