Actualitat

Vidreres ja disposa de la polsera identificativa pels malalts d’Alzheimer o demència

Els Serveis Socials de l’Ajuntament de Vidreres, ja disposa de les polseres identificatives per als malalts d’Alzheimer o demència.

Els Mossos d’Esquadra i la Federació d’Associacions de Familiars d’Alzheimer de Catalunya (FAFAC) han impulsat aquesta pulsera que es va presentar el passat 5 de maig, és una polsera de silicona, amb codi QR que servirà per a identificar a persones amb Alzheimer en el cas de que aquestes es perdin o es desorientin. Només cal tenir un lector de codis QR instal·lat al mòbil i qui els trobi, pot fer una fotografia del braçalet, que porta un codi QR, i li sortiran les dades de la persona per poder localitzar la família o cuidador. La polsera no és “ localitzadora ” només és identificativa i porta el logotips de la FAFAC i dels Mossos d’Esquadra perquè es puguin identificar de manera clara. La polsera està pensada sobretot per a les persones que pateixen la malaltia i estan en una fase inicial o moderada i surten soles al carrer, per protegir-les però sense invalidar-les.

La sol.licitud de les pulseres a Vidreres es farà a les oficines dels Serveis Socials que informaran a les famílies afectades del procediment per disposar d’aquest sistema d’identificació i en tramitaran el procés.

Més informació a www.fafac.cat/ca/polseraqr

Continguts relacionats

Back to top button