Actualitat

Vidreres impulsa la iniciativa “deu nens, un arbre” per lluitar contra el canvi climàtic

El mes de març s’iniciarà la plantada dels primers arbres en una iniciativa per donar la benvinguda als nadons vidrerencs, que també vol conscienciar sobre el medi ambient establint un vincle entre infants i natura.

Les famílies dels nadons nascuts entre el 2021 i el 2023 podran visitar el seu arbre plantat a principis de març en la zona verda de Mas Flassià. 

Aquesta iniciativa pretén establir un vincle entre les criatures i la natura, a l’hora que es construeix progressivament un refugi climàtic. Els refugis climàtics són espais que proporcionen confort climàtic i que ajuden a combatre situacions d’emergència climàtica, com la calor, entre d’altres. 

L’ajuntament de Vidreres inicia així una nova iniciativa que consisteix en plantar un arbre per cada deu naixements al municipi. Els arbres plantats, en aquest cas s’espera poder plantar més d’una desena de freixes, duran una xapa commemorativa. 

La iniciativa s’espera poder repetir-se cada any i que els arbres es plantin amb l’arribada de la primavera, entès aquest com el moment òptim per fer aquest tipus de plantacions. 

L’alcalde Jordi Camps explica que: “estem molt preocupats per l’emergència climàtica que viu el planeta. Aquesta és una iniciativa que, a banda de ser una llavor per una futura zona verda i refugi climàtic que serveixi de pulmó al municipi, servirà també per vincular els nens i nenes amb el poble i amb la natura.”

Un arbre és capaç d’absorbir entre 10 i 20 kg de CO2 l’any, i també serveix per donar protecció a nombroses espècies d’animals, fixa el sòl i produeix oxigen net. 

Continguts relacionats

Back to top button