Actualitat

Vidreres augmenta la freqüència de recollida d’escombraries als barris que encara no fan porta a porta

El canvi ha començat aquest cap de setmana passat amb la intenció de reduir el turisme d’escombraries que s’ha vist augmentat al poble a partir de la implantació del sistema Porta a Porta.

El dia 1 de març va entrar en funcionament el nou sistema de recollida selectiva Porta a Porta. El desplegament s’està fent per fases i de moment només s’ha implantat al nucli, amb l’objectiu d’estendre-ho a Terrafortuna, Puigventós i la Goba passat l’estiu. A Aiguaviva, per la dificultat del territori, s’instal·laran àrees d’aportació. 

Amb tot, l’entrada en funcionament del nou sistema de recollida ha fet que Vidreres pateixi un augment del turisme d’escombraries, sobretot en aquests barris on encara hi ha contenidors. 

Per disminuir aquest fenomen l’Ajuntament ha augmentat la freqüència de la recollida  a Aiguaviva, Terrafortuna, Puigventós i la Goba. Aquest nou canvi en la freqüència va iniciar-se el passat cap de setmana. 

La decisió s’ha pres en base a les informacions que han aportat al consistori els veïns afectats. 

Per al regidor de l’àrea, Enric Gual: “des de la implantació del sistema Porta a Porta al nucli i als pobles veïns hem detectat un increment important en la quantitat de deixalles que es dipositen als contenidors de zones on encara no fan el Porta a Porta. Des de l’Ajuntament estem totalment en contra del turisme d’escombraries i una major freqüència, mentre esperem el desplegament del nou sistema a aquests punts, creiem que pot resoldre en bona part la problemàtica”. Amb tot afegeix que: “l’Ajuntament ha reaccionat ràpidament, establint aquests canvis tan ràpid com ha estat possible tot i comportar un esforç de mitjans i econòmic important. Creiem i entenem que és totalment necessari. A banda. estem oberts a qualsevol altra millora que pugui contribuir en la disminució de la problemàtica”. 

Així doncs s’ha incrementat la recollida de la fracció rebuig els caps de setmana, a banda de fer-se una recollida addicional de paper i cartró entre setmana. 

Aquesta freqüència serà avaluada durant els propers dies per si calgués fer-hi algun ajust i/o modificació.

Continguts relacionats

Back to top button