Actualitat

Vidreres assoleix una taxa del 80% de reciclatge

El municipi també ha aconseguit reduir un 20% els residus en un any El servei de recollida Porta a Porta es va iniciar el març del 2023

L’Ajuntament de Vidreres ha donat a conèixer les dades de la recollida selectiva Porta a Porta en el seu primer any d’implementació i assoleix el 80% de reciclatge en el nucli i als tres barris on es fa el servei de PaP, La Goba, Terrafortuna i Puigventós. 

En aquest primer any, també s’ha aconseguit reduir un 20% els residus. Pel que fa a Vidreres nucli i Mas Flassià, la taxa de reciclatge de fracció orgànica se situa al 56%, els envasos en un 15%, el rebuig en un 14%, el paper i cartró en un 9% i el vidre en un 6%. Als barris de La Goba, Terrafortuna i Puigventós les dades assolides arriben al 47% d’orgànica, el 21,5% de rebuig,  el 12,7% d’envasos, el 10% de paper i el 8% en el cas de la fracció vidre. 

El sistema Porta a Porta és una estratègia en la gestió de residus municipal que implica la recollida directa de residus reciclables i no reciclables directament a les llars, facilitant la separació i millorant la quantitat de residus que s’envien als abocadors.

El regidor de Medi Ambient, Enric Gual està molt satisfet amb els resultats de reciclatge al municipi: “Assolir aquestes xifres en un any ens dona a conèixer l’interès de la població i la seva conscienciació en el Medi Ambient.” A més, també ha volgut destacar que des de l’Ajuntament s’ha treballat a donar a conèixer el funcionament d’aquest sistema de recollida amb reunions informatives per facilitar a la població tota la informació.   

El sistema Porta a Porta a Vidreres es va iniciar el març del 2023, en una primera fase es va instaurar a Vidreres nucli, i a l’octubre als barris de La Goba, Terrafortuna i Puigventós.  Durant aquest 2024, el municipi també té previst implementar un nou sistema de recollida de residus a Aiguaviva, on es crearà tres àrees tancades de residus que seran accessibles només pels veïns del barri mitjançant una targeta. Aquesta mesura donarà flexibilitat als veïns, ja que podran dipositar els seus residus en qualsevol moment. 

Continguts relacionats

Back to top button