Actualitat

Vidreres aprova el Pla d’Igualtat

Fins ara el municipi no disposava de cap document d’aquestes característiques. Amb aquest nou pla es vol fer un pas endavant cap a un municipi més igualitari entre homes i dones.

En el ple també s’ha aprovat la delegació de competències als membres de l’equip de govern. 

Ahir al vespre va celebrar-se una sessió plenària extraordinària per donar compte del nomenament de tinents i tinentes d’alcalde i delegació de competències.

Així, pel mandat 2023-2027, l’Ajuntament de Vidreres resol les competències de la següent manera:

La Junta de Govern està formada per l’alcalde, Jordi Camps (responsable de l’àrea de serveis generals i seguretat pública); Gerard Morgado (responsable de l ’àrea de serveis econòmics); Margarita Solé (responsable de l’àrea de serveis a la comunitat, benestar i salut); Enric Gual (responsable de l’àrea de serveis tècnics) i Anna Soler (responsable de l’àrea d’ensenyament i cultura).

Pel que fa les regidories, l’alcalde Jordi Camps és el responsable de governació, seguretat i recursos humans, comunicació, territori i urbanisme; Gerard Morgado és el regidor d’hisenda, comunicació, participació i entitats. També ho és de turisme i reactivació econòmica. Margarita Solé treballarà en les àrees de benestar social, salut, habitatge i integració; Enric Gual en les àrees d’urbanisme, sostenibilitat, medi ambient i energia; Anna Soler és regidora d’ensenyament i cultura. Per la seva banda Cristina Arcaya és responsable de joventut i igualtat, també de fires i festes. José Berjaga és regidor d’esports i festes i per últim Mercè Achón és regidora de barris i nuclis disseminats. 

En el mateix apartat de Serveis Generals s’han aprovat també altres qüestions com el Pla d’Igualtat, entre d’altres.

El municipi de Vidreres no disposava fins ara d’un pla d’Igualtat. Aquest document, s’entén com un conjunt ordenat de mesures per a assolir la igualtat de tracte i d’oportunitats entre  dones i homes i per a eliminar la discriminació per raó de sexe a l’empresa.          

El Pla ha de servir per acomplir diferents objectius que passen per garantir la coherència de polítiques públiques a favor de les dones, tot augmentant la motivació i el compromís amb el treball i millorant la qualitat dels serveis públics, entre d’altres. 

En matèria turística s’ha aprovat el conveni amb el Consell Comarcal de la Selva que fa referència al Pla de sostenibilitat Turística en Destinacions. Aquest conveni permetrà la instal·lació de punts d’ancoratge de bicicletes i de recàrrega de bicicletes i patinets elèctrics. També la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics i la senyalització digital d’elements patrimonials. Aquest conveni permetrà actuacions al municipi per valor de 138.000€. 

Per al regidor, Gerard Morgado, “Aquest conveni permetrà que puguem fer un salt qualitatiu al municipi en matèria turística, unes millores que repercutiran directament en el turista però també en els vidrerencs i les vidrerenques”.

Continguts relacionats

Back to top button