Actualitat

Vidreres adapta la festivitat del Ranxo a la Covid19

La festa s’hauria d’haver celebrat el 16 de febrer però es proposa una programació alternativa per tal de poder celebrar el Ranxo des de casa.

El municipi de Vidreres ja ho té tot a punt per celebrar una de les festes més tradicionals de Vidreres, el Ranxo. Aquest any, i degut a la situació de la pandèmia, el Ranxo s’ha adaptat al context sanitari actual i és per això que la programació d’enguany contempla dues vessants:

-Per una banda es desenvoluparà “Els ingredients i la solidaritat” basat en la tradicional recollida de menjar. S’emetran unes butlletes solidàries que es podran trobar a diferents establiments del poble. Ja que el Ranxo no es podrà servir, i mantenint l’essència solidària i de compromís amb els qui més ho necessiten, els diners recaptats amb les butlletes es destinaran a comprar menjar pel Banc dels Aliments de Vidreres.

-D’altra banda, i per tal que ningú es quedi sense fer ranxo aquest any, es promou que tots els vidrerencs i vidrerenques elaborin la menja a casa. Darrere de les butlletes hi haurà els ingredients necessaris per fer aquest plat típic. També es prepararà un tutorial online.

Des de la Comissió del Ranxo es fa un prec a tots els vidrerencs i vidrerenques: “aprofitem per demanar que els ingredients dels llistats es comprin al comerç local, perquè a part de saber de primera mà quins ingredients calen, són col·laboradors habituals de la nostra festa”.

El dimarts 16 de febrer a partir de les 7 h i fins l’hora de dinar es retransmetrà en directe (des d’un punt amagat del poble), l’elaboració d’una perola de Ranxo perquè tothom pugui seguir la recepta original. Aquesta programació alternativa s’emetrà a través de les xarxes socials oficials de l’Ajuntament.

Per a l’alcalde Jordi Camps: “aquest és un any excepcional, però ens cal estar a l’alçada i vetllar perquè es mantinguin les tradicions locals. És per això que s’ha elaborat aquesta programació alternativa que estarà disponible a les xarxes de l’Ajuntament. Entre el tutorial, les butlletes i la retransmissió en directe esperem que els vidrerencs i vidrerenques es sentin acompanyats per aquesta festa tan nostrada”. 

Des de l’Ajuntament de Vidreres es vol agrair la tasca a la Comissió del Ranxo i a tots els voluntaris i voluntàries que amb capacitat d’adaptació i amb estima per les tradicions locals han fet el possible per adaptar la festivitat a l’actualitat per poder-la seguir celebrant.

Continguts relacionats

Back to top button