Actualitat

Vidreres acull una campanya especial de donació de sang

  • L’11 de juny, Vidreres rebrà els donants al gimnàs de l’Escola Sant Iscle
  • La donació de sang és un acte imprescindible per garantir l’assistència sanitària en els hospitals durant aquests dies
  • Durant l’epidèmia, el 20% de les transfusions han anat dirigides a malalts de la Covid-19
  • Amb la represa d’intervencions i tractaments ajornats la necessitat de sang s’incrementa
  • Cal reservar hora per donar sang a donarsang.gencat.cat

Aquests dies, el Banc de Sang està fent una crida a la ciutadania per mantenir  el ritme de donacions, que continuen sent necessàries durant l’epidèmia per a tractaments de càncer, accidents, parts amb complicacions, etc.

Amb la reducció dels contagis i malalts als hospitals s’han reactivat les operacions i tractaments ajornats durant els darrers dos mesos. Ara, la necessitat de 1.000 donacions de sang diàries a tot Catalunya pot ser fins i tot superior a causa de l’alta activitat transfusional.

Vidreres s’ha sumat al conjunt de municipis que han ofert els seus espais per garantir les donacions de sang a Catalunya durant aquests dies. L’11 de juny el gimnàs de l’Escola Sant Iscle comptarà amb un espai de donació de 17 a 21 hores.

Cal que els donants reservin hora des del web donarsang.gencat.cat.

Campanyes amb mesures de seguretat
La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la ciutadania pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Des d’aquesta setmana, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus COVID-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

Continguts relacionats

Back to top button