Actualitat

Un any més Vidreres viurà la festivitat del Pubillatge

El període de votacions de l’Hereu i la Pubilla 2022 serà del dimarts 16 d’agost fins al diumenge 4 de setembre a través de l’apartat habilitat a la web de l’Ajuntament de Vidreres.

Aquest estiu durant la Festa Major se celebrarà de nou la proclamació de la Pubilla i l’Hereu de Vidreres. L’acte de presentació dels candidats es durà a terme el divendres 2 de setembre, a les 22 hores, a la Plaça Lluís Companys. Així mateix, el comiat dels representants sortints i la proclamació del Pubillatge 2022 es farà el diumenge 4 de setembre, a les 19:30 hores, al Pavelló Municipal.

Per al municipi de Vidreres el pubillatge és una tradició, tant és així que els hereus i pubilles de Vidreres han estat distingits com a pubillatge de la Selva i de les comarques gironines en diferents ocasions. Per a les festes marcades al calendari vidrerenc com pot ser el Ranxo, la Festa de les Flors, la benvinguda als Reis d’Orient o la mateixa Festa Major, la presència de l’hereu i pubilla resulten imprescindibles per a molts veïns i veïnes.

A més, aquesta experiència aporta als joves un profund coneixement del patrimoni cultural, arquitectònic, gastronòmic, oral i festiu de Catalunya que en l’àmbit personal els ofereix una oportunitat excel·lent per establir vincles interpersonals amb joves d’arreu del territori amb interessos i inquietuds similars.

Així doncs, els vidrerencs i vidrerenques hauran de votar dos representants entre el dimarts 16 d’agost i el diumenge 4 de setembre a les 18:00 hores, a través de l’apartat de votacions habilitat a la web de l’Ajuntament de Vidreres. Per tal de fer efectiva la votació, heu de tenir en compte que:

 – Necessiteu el vostre DNI/NIE.

– A l’apartat de votacions se us mostraran tots els candidats i podreu triar un hereu i una pubilla.

– Només es podrà votar una vegada per DNI i cal estar empadronat a Vidreres, abans del 30 de juny de 2022.

– Pot votar tothom que tingui 16 anys complerts.

– El vot serà secret i confidencial.

– Les dades quedaran en dipòsit a l’Ajuntament i només es farà l’ús pel que han estat creades.

– Amb aquest mètode es procura que hi hagi més participació en les votacions per escollir l’hereu i la pubilla alhora que sigui més objectiu i transparent el procediment.

– Podeu anar a votar presencialment si no ho podeu fer electrònicament als equipaments de la biblioteca o l’antic escorxador en horari d’atenció al públic.

Continguts relacionats

Back to top button