Actualitat

Torna la festivitat del pubillatge, aquest any multiplicada per dos!

En la darrera edició de la Festa Major, i degut a les mesures restrictives de la Covid19, no es va fer l’elecció d’Hereu i Pubilla 2020, enguany, però es reprendrà l’elecció.

Aquest estiu durant la Festa Major se celebrarà de nou la proclamació de la Pubilla i l’Hereu de Vidreres. Enguany, però la celebració serà especial ja que s’han convocat l’elecció del pubillatge del 2020 i la del 2021. 

D’aquesta manera, doncs, els vidrerencs i vidrerenques hauran de votar dues vegades, tot escollint quatre representants, dos nascuts al 2002, i dos del 2003.

Per al regidor de festes Francesc Baltrons “per a nosaltres era important reprendre aquesta votació que havia quedat aturada, a més creiem que els actes i les programacions s’estan reprenent sobre la marxa i que per tant el fet de tenir dos hereus i dues pubilles permetrà cobrir tots els actes que requeriran la seva presència”.

Per al municipi de Vidreres el pubillatge és una tradició, tant és així que els hereus i pubilles de Vidreres han estat distingits com a pubillatge de la Selva en diferents ocasions. Per a les festes marcades al calendari vidrerenc com pot ser el Ranxo, la Festa de les Flors, la benvinguda als Reis d’Orient o la mateixa Festa Major, la presència de l’hereu i pubilla resulten imprescindibles per a molts veïns i veïnes. 

A més, aquesta experiència aporta als joves un profund coneixement del patrimoni cultural, arquitectònic, gastronòmic, oral i festiu de Catalunya que en l’àmbit personal els ofereix una oportunitat excel·lent per establir vincles interpersonals amb joves d’arreu del territori amb interessos i inquietuds similars. 

Per explicar als implicats tots els detalls de l’elecció doble d’enguany s’ha citat als joves a una sessió informativa el proper dia 30 de juny a les 20 h del vespre a la sala de plens de l’Antic Ajuntament de Vidreres. En aquesta sessió es coneixeran també experiències d’antics representants, també es podrà veure contingut multimèdia i participar en un col·loqui. La vetllada acabarà amb un petit refrigeri. 

Els joves interessats tenen temps d’inscriure’s fins el 7 de juliol. En les properes setmanes se sabrà més informació de la Festa Major de Vidreres 2021 que se celebrarà, com ja és tradició, el primer cap de setmana de setembre. 

Continguts relacionats

Back to top button