Actualitat

Taller participatiu del PAESC de la unitat de paisatge La Selva,

Aquest taller serà el 12 de gener de 2022

El Pacte de les Alcaldies és una iniciativa europea en què els municipis assumeixen el compromís voluntari de millorar l’eficiència energètica, utilitzar energies renovables i adaptar el seu territori al canvi climàtic. L’adopció d’aquest compromís comporta la redacció dels Plans d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) mitjançant els quals es planifiquen les accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic a realitzar en els pròxims anys en el municipi.

El PAESC és un document de planificació energètica i climàtica que té per finalitat assolir l’objectiu europeu d’una reducció del 55% d’emissions de CO2 per l’any 2030.  En aquest marc, el Servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona impulsa el procés participatiu per a l’elaboració del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) de 221 municipis gironins. Mitjançant criteris ambientals, aquests municipis s’han agrupat en 20 Unitats del Paisatge (UP) per tal de proposar accions a nivell supramunicipal. 

Des de la Diputació de Girona s’ha creat un portal web específic per tal que la ciutadania i actors claus puguin proposar accions a nivell municipal i supramunicipal després dels tallers (https://paesc-decidim.ddgi.cat/).

La data del taller participatiu de la Unitat de paisatge del municipi de Vidreres, Plana de la Selva, serà el dia 12 de gener de 18:00 a 20:00. Per tal de participar-hi, els interessats s’hauran d’inscriure prèviament a l’enllaç https://forms.office.com/r/zUxjFdqrci.

En el següent vídeo s’explica el funcionament del procés de participación ciutadana:

http://nou.cilma.cat/wp-content/uploads/Video%20explicatiu%20Proces%20de%20participacio.mp4

En el següent vídeo es presenta el procés de participación de l’empresa coordinadora: 

https://www.cilma.cat/wp-content/uploads/2021/10/PROCESSOS-PARTICIPATIUS-PAESC-20-OCTUBRE.pdf

Continguts relacionats

Back to top button