Actualitat

S’endureixen les sancions per reduir l’incivisme

S’augmenten de sancions per incompliment de temps màxim d’estacionament en la zona vermella. A partir d’ara també es podran sancionar les persones que passegin gossos sense bosses o altres elements de recollida de dejeccions.

Ja estan en marxa les primeres mesures del pla “Prou incivisme!”, l’objectiu és ampliar-les si continuen havent-hi accions incíviques.

Una sèrie de mesures com augmentar la sanció per incompliment de temps màxim d’estacionament a la zona vermella, que actualment es regula amb disc horari,  ja es troba en funcionament. Aquesta iniciativa parteix de la proposta amb l’Associació de Comerciants de Vidreres per intentar que hi hagi més mobilitat al municipi tot fomentant les compres locals.  El temps màxim per estacionar en zona vermella és de 90 minuts, i es proposa una sanció de 60€ per incompliment del temps màxim. Hi ha diversitat de zones gratuïtes d’aparcament a Vidreres, i de fet l’Ajuntament ha habilitat nous espais com la zona de l’antiga escola Sant Iscle. Amb tot, a Vidreres es pot aparcar gratuïtament i sense limitacions a diferents espais com al carrer Dr. Deulofeu, al c/Santa Maria, Narcís Monturiol o la Plaça dels Dolors. També hi ha punts d’aparcament al carrer Girona, al c/Oriol, c/Garrotxa, o al c/dels Dolors.

A més s’està acabant de formar el cos de la Policia Local pel que també es disposarà d’agents cívics per desenvolupar la tasca de control de l’estacionament.

Per acabar amb l’incivisme de persones que no recullen les deposicions dels animals s’ha modificat l’ordenança afegint que el fet de no anar proveït de bosses o altres elements de recollida de dejeccions serà sancionable.

Es tracta de donar més eines a la Policia Local per poder determinar i identificar els infractors. El següent pas és parlar amb el Consell Comarcal per adaptar alguna normativa que pugui adaptar-se a la situació del municipi.

Aquestes modificacions van aprovar-se al ple del passat 6 d’octubre, on també es va aprovar una modificació de crèdit que suposa un suplement de 15.000€ més pel Banc dels Aliments. Aquests diners provenen d’altres partides que no s’han utilitzat per raons derivades a la pandèmia.

Altres partides també s’han acabat desviant a ajudes i a Serveis Socials per fer front a les necessitats derivades de la situació actual. De moment hi ha disponibles 66.583,82€ destinats a ajudes socials.

A l’inici de la sessió plenària l’alcalde va exposar la situació de l’extensió de la fibra òptica al municipi i va concloure que Adamo s’ha activat en el desplegament de la fibra al nucli, que actualment no s’havia acabat d’estendre. La companyia s’ha compromès que la fibra òptica estigui establerta a finals d’any, i al llarg del primer trimestre l’objectiu és que la fibra s’hagi estés pels barris de Terrafortuna, Puigventós i Aiguaviva Park.

Continguts relacionats

Back to top button