Actualitat

Projecte de Sant Jordi 2021

Centre cívic de l'Ajuntament de Vidreres (Centre Obert de Vidreres i Escola d'Arts Plàstiques de Vidreres)

Amb motiu de la diada de Sant Jordi d’aquest any 2021, des de dos dels programes del Centre Cívic de l’Ajuntament de Vidreres (el Centre Obert i l’Escola d’Arts Plàstiques de Vidreres), s’ha desenvolupat durant aquests mesos de març i abril un projecte cocreatiu on els usuaris i professionals d’aquests programes han posat el seu granet de sorra per aconseguir construir aquesta pancarta de Sant Jordi per la façana de l’Ajuntament de Vidreres.

Aquí teniu el vídeo on podreu veure els infants ensenyant a llegir i escriure a en Xíber i com han creat la pancarta que podeu veure aquests dies a la rotonda de l’Ajuntament de Vidreres.

El projecte neix d’un fil conductor que té com a protagonista en Xíber, l’amic intergalàctic dels infants i joves del Centre Obert. En Xíber va arribar a Vidreres una altra vegada i va demanar ajuda als infants i joves del Centre Obert per aprendre a llegir i, sobretot, per no fer-ho sol. En Xíber va aterrar a Can Xiberta a meitats de març i va proposar als infants mitjançant unes cartes personalitzades que realitzessin una sèrie de reptes amb les paraules, les lletres i la lectura per ajudar-lo a aprendre a escriure i llegir. Com que els infants i joves ho varen fer molt bé i el varen ajudar molt, en Xíber, per agrair als infants i joves el fer d’haver estat al seu costat en el procés d’aprenentatge de la lectura, els ha regalat una idea: triar les paraules que més els agraden per ensenyar-les a tota la població de Vidreres.

D’aquesta manera, en Xíber, abans de marxar, ha proposat als infants i joves buscar la manera perquè tot Vidreres sàpiga lo bé que ho han fet els infants de Can Xiberta i que tota la població de Vidreres sàpiga que al Centre Obert l’han ajudat a aprendre. Però… això no ho ha pogut fer tot sol, així que, els infants i joves del Centre Obert han triat les paraules més boniques (els més petits) i han començat a pintar la pancarta (els més grans) que, amb l’ajuda de la Tere Carbonell (disseny) i dels infants i joves d’aerografia de l’Escola d’Arts Plàstiques de Vidreres (la rosa i les ombres), han construït una pancarta amb una gran rosa de Sant Jordi i les paraules que més els agraden. Ha quedat molt i molt bonica i tothom que passi per la rotonda de l’Ajuntament de Vidreres la podrà veure i llegir.

En Xíber ha marxat molt content de Vidreres. Ha aprés a llegir i escriure gràcies als infants i joves del Centre Obert, però sobretot, ha aprés que quan les coses es fan amb ganes i entre totes i tots, surten molt i molt bé. Al final, ha après que Vidreres és una població acollidora, amable, artística i amb molt caliu.

Gràcies per tot Xíber!!!!

Continguts relacionats

Back to top button