Actualitat

Un Sant Jordi ple de contes!

Enguany, el Centre Obert de Vidreres ha volgut participar del concurs de Sant Jordi de la Biblioteca de Vidreres amb una categoria feta a mida, la lectura de contes en veu alta.

De la dificultat lectora de l’alumnat de primària i de l’ESO tothom n’està al cas, de les activitats que es fan des dels diferents espais educatius per fomentar-ne la lectura, potser no tant. Des del Centre Obert us n’expliquem una de ben concreta. 

La lectura en veu alta ha estat relegada al fons del calaix durant anys sense tenir en compte aspectes que fomenta com: la capacitat socialitzadora, la possibilitat d’escoltar-se a un mateix i reconèixer-se com a lector d’aquella llengua, el fet de treballar la música i l’entonació de cada frase, etc. I, si a més hi afegim el treball en equip, poder-se enregistrar, escoltar-se i repetir l’enregistrament si no es queda satisfet (capacitat de millora), ajudar l’altre a fer una millor entonació, anar a casa amb el text i practicar, practicar i practicar, el resultat és una experiència meravellosa concentrada en un mes que dona com a resultat nou contes infantils narrats per infants i joves del Centre Obert amb ganes que els escolteu per la diada de Sant Jordi o quan vulgueu. 

Des del Centre Obert, valorem tot aquest esforç i el gaudi que nens, nenes i joves han experimentat. Agraïm també a totes les seves famílies la seva implicació en tot aquest procés.  

Ara, aquests contes us els oferim des de la pàgina web de l’Ajuntament de Vidreres amb la intenció que tanqueu els ulls i us deixeu gronxar per les veus dolces dels infants i joves del Centre Obert de Vidreres que us diuen: I, per Sant Jordi, et llegeixo un conte!

Feliç Sant Jordi 2024 a tothom!

Descarrega’t els contes en PDF i audio!

El cuc de l’alegria

Els núvols diferents

L’escombra i el pal de fregar

La llentia xerraire

La lluna que tenia por de la nit

Manà

Pac, pec, pic, pou, puc

Una trobada d’amics

Xocolata per primavera

Continguts relacionats

Back to top button