Actualitat

Obertes les sol·licituds per formar part de la segona fase del projecte de la comunitat energètica

Ja està obert el període per poder sol·licitar formar part de la segona fase del projecte de comunitat energètica a Vidreres. Els vidrerencs i vidrerenques que ho vulguin poden apuntar-se a la iniciativa tot omplint un formulari que poden trobar a la web municipal.

En aquesta segona fase les plaques solars estan instal·lades en el col·legi Sant Iscle, i donaran una cobertura a 40 llars i 6 comerços.

El projecte permet que, mitjançant el pagament d’una quota anual els veïns interessats puguin consumir electricitat procedent d’aquestes plaques solars sense necessitat d’haver de fer cap instal·lació a les seves llars. Així doncs els costos serien compartits entre els veïns i el consistori, ja que s’utilitzaria el mateix inversor, cablejat i els mateixos suports.

A més, la utilització d’aquesta energia també aportaria avantatges econòmics als vidrerencs i vidrerenques que s’hi sumin. El sistema aplica els descomptes a la factura de la llum, depenent de la potència contractada i de l’ús que es faci de l’energia. Amb tot, es calculen estalvis al voltant del 30% de l’energia consumida en una llar estàndard.

Més informació (e-tauler)

Continguts relacionats

Back to top button