Actualitat

Obertes les sol·licituds per formar part de la primera fase del projecte de la comunitat energètica

Aquesta primera fase servirà per analitzar-ne el funcionament i consolidar-lo per establir diferents zones de subministrament al municipi. Les instàncies es poden presentar des del 27 d'octubre fins el 17 de novembre (inclòs).

Ja està obert el període per poder sol·licitar formar part de la primera fase del projecte de comunitat energètica a Vidreres. Els vidrerencs i vidrerenques que ho vulguin poden apuntar-se a la iniciativa tot omplint un formulari que poden trobar a la web municipal. 

La primera fase contempla poder subministrar 8 llars i 2 comerços amb 1,5Kw cada habitatge/establiment. 

El projecte permetrà que, mitjançant el pagament d’una quota anual els veïns interessats puguin consumir electricitat procedent d’aquestes plaques solars sense necessitat d’haver de fer cap instal·lació a les seves llars. Així doncs els costos serien compartits entre els veïns i el consistori, ja que s’utilitzaria el mateix inversor, cablejat i els mateixos suports.

A més, la utilització d’aquesta energia també aportaria avantatges econòmics als vidrerencs i vidrerenques que s’hi sumin. El sistema aplica els descomptes a la factura de la llum, depenent de la potència contractada i de l’ús que es faci de l’energia. Amb tot, es calculen estalvis al voltant del 30% de l’energia consumida en una llar estàndard.

La primera comunitat energètica s’ubicarà al terrat del Pavelló Municipal i permetrà abastir a llars/establiments que estiguin a una distància no superior a 1 quilòmetre.

Segons l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps: “estem vivint una situació abusiva amb els rebuts de la llum, a banda les conseqüències del canvi climàtic fan que un canvi d’hàbits, passant cap a energies sostenibles, sigui una necessitat imperiosa. Des de l’Ajuntament de Vidreres estem estudiant models d’èxit per aplicar-los al nostre municipi, posant un granet de sorra més cap a un poble més verd i ajudant, de retruc, als veïns en les seves factures de la llum”.  

Per al regidor responsable de l’àrea, Enric Gual, “n’estem segurs que aquest projecte serà una experiència positiva. De moment s’obren les sol·licituds per a la primera fase del projecte i esperem que en breu puguin beneficiar-se d’energia verda molts més habitatges/comerços. “.

Continguts relacionats

Back to top button