Actualitat

Nova Ordenança Municipal per a la regulació de la mobilitat de bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP) a Vidreres

L’ordenança té per objectiu establir normes específiques per a la circulació d’aquests vehicles de mobilitat personal. S’estableixen les definicions per als diferents tipus de vehicles i les condicions específiques de circulació.

L’Ajuntament de Vidreres ha aprovat la nova ordenança municipal que regula la circulació de bicicletes i vehicles de mobilitat personal (VMP), com ara patinets elèctrics, dins el municipi. Aquesta iniciativa respon a l’increment significatiu de l’ús d’aquests mitjans de transport, tant per oci com per desplaçaments diaris.

La nova normativa, que s’inscriu en el marc del Reial Decret 970/2020, estableix una sèrie de definicions clares per als diferents tipus de vehicles i les seves condicions específiques de circulació. Entre els canvis més destacats, s’inclou la modificació de les definicions de bicicletes amb pedaleig assistit i la introducció de les categories de vehicles de mobilitat personal.

Un punt clau de l’ordenança és l’enfocament en la seguretat viària i la convivència entre els diferents usuaris de la via pública. S’estableixen normes específiques per a la circulació en espais reservats per a vianants, espais no motoritzats, carrers de convivència, vies ciclables, així com les limitacions de velocitat i les condicions de circulació segons el tipus de vehicle.

L’ordenança també recalca la importància de l’educació viària i la necessitat de promoure una mobilitat sostenible dins del municipi. A més, es contemplen mesures específiques per a vehicles utilitzats en activitats d’explotació econòmica i per a persones amb mobilitat reduïda. L’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, ha destacat que amb la implementació d’aquesta nova ordenança es millorarà la circulació d’aquest tipus de vehicles i la seguretat, “volem aconseguir de Vidreres un municipi més segur i que els usuaris de VMP tinguin una ordenança per a una circulació més segura per a tothom”.  

Amb aquestes mesures, l’Ajuntament de Vidreres pretén millorar la seguretat de tots els usuaris de la via pública, fomentant alhora una mobilitat més sostenible i respectuosa amb el medi ambient. 

Continguts relacionats

Back to top button