Actualitat

Nova espècie invasora, el bernat marbrejat (Halyomorpha halys)

Aquests dies, en alguns municipis de comarques gironines, s’està detectant la presència d’una espècie invasora, el bernat marbrejat (Halyomorpha halys), que es refugia a les llars per passar l’hivern.

Aquesta espècie invasora es localitza sobretot en ambients urbans i rurals, i pot acabar afectant els cultius agrícoles, principalment fruiters i hortalisses.

Per aquest motiu el Departament d’Agricultura en col·laboració amb l’IRTA, està duent a terme un seguiment intensiu i estudis sobre aquesta nova plaga. Juntament amb la Universitat de Barcelona han editat una guia tècnica, un tríptic informatiu on es demana la col·laboració de la gent i un mapa de l’expansió de la plaga:

Aquests insectes es poden capturar amb relativa facilitat amb un aspirador o escombrant-los a primera hora del matí o a darrera hora del dia, ja que en aquests moments es mouen més lentament a causa que la temperatura ambiental és més baixa; al migdia, estan més actius, costen més de capturar i volen. Un cop capturats, es poden submergir en aigua i sabó o, simplement, deixar-los dins d’una bossa exposats al sol. No és recomanable l’ús de productes insecticides.

Més informació:
https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/387102/agricultura-lirta-continuen-treballant-seguiment-estudi-control-plaga-del-bernat-marbrejat

Continguts relacionats

Back to top button