Actualitat

Plaga del bernat marbrejat (Halyomorpha halys)

Aquests dies, en alguns municipis de comarques gironines, s’està detectant la presència d’una espècie invasora, el bernat marbrejat (Halyomorpha halys), que es refugia a les llars per passar l’hivern.

Aquesta espècie invasora es localitza sobretot en ambients urbans i rurals, i pot acabar afectant els cultius agrícoles, principalment fruiters i hortalisses.

Per aquest motiu el Departament d’Agricultura en col·laboració amb l’IRTA, està duent a terme un seguiment intensiu i estudis sobre aquesta nova plaga. Juntament amb la Universitat de Barcelona han editat una guia tècnica, un tríptic informatiu on es demana la col·laboració de la gent i un mapa de l’expansió de la plaga:

Aquests insectes es poden capturar amb relativa facilitat amb un aspirador o escombrant-los a primera hora del matí o a darrera hora del dia, ja que en aquests moments es mouen més lentament a causa que la temperatura ambiental és més baixa; al migdia, estan més actius, costen més de capturar i volen. Un cop capturats, es poden submergir en aigua i sabó o, simplement, deixar-los dins d’una bossa exposats al sol. No és recomanable l’ús de productes insecticides.

Més informació:
https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/387102/agricultura-lirta-continuen-treballant-seguiment-estudi-control-plaga-del-bernat-marbrejat

Continguts relacionats

Back to top button