Actualitat

Nova campanya per reduir la velocitat a les principals vies de Vidreres

S’incorpora un radar per evitar l’excés de velocitat en alguns sectors del municipi, com la C-63 que travessa la vila

L’Ajuntament de Vidreres, juntament amb la Policia Local del municipi, segueixen impulsant iniciatives per tal de reduir accions incíviques. Una de les preocupacions actuals és l’excés de velocitat a vies principals del municipi, com poden ser la C63 que a la vegada fa de travessera principal creuant tot el nucli. 

En aquest punt, on la velocitat està limitada a 50km per hora, molts vehicles excedeixen els límits establerts provocant situacions insegures que posen en perill vianants i altres automòbils que circulen per la via, fent que augmenti el risc de patir-hi accidents. 

La resta de carrers del municipi tenen la velocitat limitada a 30km/h, exceptuant algunes zones escolars o carrers del centre de la vila (en el que hi ha la mateixa plataforma per a la calçada i per a la vorera) en que el limit es troba limitat als 20 km/h. 

La Policia i l’Ajuntament, de fet, són partidaris d’una política d’accidents 0, evitant així qualsevol acció indeguda sobre d’un vehicle. És en aquest marc que la propera setmana es posarà en marxa una nova campanya.

Pel que fa el tram de la carretera entre Sils i Vidreres, sobretot al punt quilomètric 12,5 (a l’alçada de la rotonda dels ranxers) i fins al punt quilomètric 14 de la carretera C63, és considerat un vial problemàtic, que contempla diferents entrades i sortides a barris i pistes forestals. En els darrers anys, a més, s’han produït diferents accidents de consideració alguns amb conseqüències fatals. 

Així mateix altres carrers del nucli urbà, així com algunes zones i vials de diferents barris, pateixen l’incivisme d’alguns conductors que excedeixen freqüentment la velocitat.

“Aquesta és una queixa recurrent dels veïns i veïnes, no podem permetre que aquestes situacions incíviques, de descontrol a la carretera i que provoquen una alta sensació d’inseguretat continuïn passant a Vidreres, és per això que s’ha procedit a la adquisició d’un radar mòbil que permetrà als agents dur controls en diferents punts conflictius del municipi”, explica l’alcalde Jordi Camps. 

El principal objectiu de l’adquisició d’aquest cinemòmetre (radar) mòbil és poder dotar a la Policia Local de les millors eines, per tal que puguin evitar-se possibles mals majors evitant accidents. Amb el radar es pretén dissuadir aquelles accions incíviques en matèria de velocitat. Aquests controls es notificaran amb senyals viàries sobre el terreny, a més també s’explicarà la seva posició als veïns i veïnes del municipi mitjançant les xarxes socials oficials de l’Ajuntament. 

L’alcalde afegeix que “l’objectiu no és posar multes ni recaptar diners, precisament volem conscienciar a tothom que cal respectar la normativa de velocitat i seguretat viària per evitar accidents. Volem que els veïns i veïnes n’estiguin assabentats, i a través de les xarxes socials i la senyalització viària s’avisarà en tot moment d’aquests controls mòbils, volem conscienciar, no castigar”. 

Així doncs, a partir de la setmana vinent començaran els controls de velocitat per radar, concretament als accessos de la població, entre Els Salzes i la rotonda dels ranxers, així com també a l’entrada a Vidreres pel pavelló municipal. 

Continguts relacionats

Back to top button