Esports i Joventut

Marxa nòrdica

La Marxa Nòrdica neix a Finlàndia a l'any 1997 de la mà d'en Marko Kantaneva.

És un concepte de moviment suau, agradable i eficaç per a tot el cos. Es tracta de caminar amb 2 bastons especials que permeten exercitar a més de les cames, la part superior del cos amb el que es mou el 90% dels músculs enfront del 60% de la marxa sense bastons. La marxa nòrdica neix a Finlàndia en els anys 30 quan els corredors de l’equip olímpic de l’esquí de fons, adapten la tècnica d’aquest esport, sense neu, per poder entrenar a l’estiu i poder arribar a l’hivern en millor forma per als Jocs Olímpics.

El sedentarisme, l’estrès, l’excés de treball… fa que adoptem postures incorrectes que provoquen tensions, contractures i en definitiva dolor. Això fa que no caminem correctament i en la majoria dels casos desplacem el nostre centre de gravetat cap endavant. La conseqüència és que provoquem més tensió i bloqueig en coll, espatlles, esquena, pelvis i cames; perdem el balanceig dels braços en caminar i realitzem un mal recolzament dels peus.

Informació activitat

Des de l’Ajuntament de Vidreres es vol promoure aquest esport i alhora l’entorn natural del municipi, amb la col·laboració de Nordic Walking Es Trajo. 

L’activitat s’organitzarà per trimestres, cada dilluns, de 17 h a 19 h. 

Inscripcions i més informació, a 630 93 55 56 // info@nordicwalkingestrajo.com

Continguts relacionats

Mira també
Close
Back to top button