Actualitat

L’Ajuntament de Vidreres signa un conveni amb la Fundació Fauna per tenir cura de les colònies de gats

El projecte vol millorar la qualitat de vida dels gats i evitar la superpoblació.

A través del mètode (CER) Captura amb gàbies trampa, Esterilització i Retorn a la colònia d’una manera transparent, ètica i responsable, es pretén posar fi a la superpoblació de felins al municipi de Vidreres. A més, el projecte també contempla crear una xarxa d’alimentadors-cuidadors de gats. La Fundació Fauna està fent una crida per identificar aquestes persones i així poder establir-hi un contacte i fer sessions de treball i protocol, per iniciar el projecte i més tard anar fent reunions de seguiment i realitzar informes anuals d’activitat. Els objectius del projecte són diversos (a part de controlar les colònies i evitar-ne la superpoblació) es vol millorar la vida dels gats al carrer, millorar la imatge dels gats i la figura de l’alimentador/a, crear la figura de l’alimentador/a responsable, i evitar conflictes entre veïns i veïnes ocasionats per males olors, restes de menjar, èpoques de zel, etc.

Aquest projecte és possible gràcies a la Fundació Fauna, que és l’entitat sense ànim de lucre que recull les dades, donarà suport, assessorament, formació, sensibilització i supervisió als col·laboradors del projecte; als col·laboradors i voluntaris/es que podran seguir realitzant la tasca que fan ara però amb el recolzament de l’associació i el seu assessorament; i l’Ajuntament que vetlla pel bon funcionament del projecte i que destina les partides pressupostàries anuals per realitzar les esterilitzacions mitjançant convenis amb veterinaris col·laboradors.

El 19 de desembre a les 19 hores a la Sala d’actes de la Biblioteca Joan Rigau i Sala (Carrer Orient, 18) es farà una xerrada informativa on es parlarà de com podem ajudar als gats del carrer.

Si vols formar part del PROJECTE GAT a Vidreres t’hi esperem!

Continguts relacionats

Back to top button