Actualitat

L’Ajuntament de Vidreres prepara el nou sistema de recollida de residus a Aiguaviva Parc

Entrarà en servei el proper 16 de juliol i reordenarà l’actual sistema de contenidors

Permetrà augmentar els índex de reciclatge d’aquest nucli de Vidreres

L’Ajuntament de Vidreres segueix apostant per millorar la sostenibilitat i la gestió dels residus al conjunt del municipi. Per tal de millorar els índex de reciclatge al barri d’Aiguaviva Parc, l’única zona on no s’hi ha pogut implantar el sistema porta a porta,  l’Àrea de Medi Ambient implementarà un nou sistema de recollida de residus, que entrarà en servei el proper 16 de juliol.  El nou sistema de recollida d’escombraries substituirà les actuals àrees de contenidors, amb la creació de tres àrees tancades que seran accessibles només pels veïns mitjançant una tarjeta electrònica. Aquesta mesura permetrà als residents dipositar els seus residus en qualsevol moment, oferint més flexibilitat i comoditat i millorant la classificació dels residus i trastos. En aquestes àrees s’instal·laran càmeres de videovigilància per evitar abocaments indeguts.

Aquesta iniciativa s’emmarca en el projecte que es va iniciar el 2023 de canvi de sistema de recollida integral al municipi en el que es va implantar el sistema de recollida selectiva porta a porta. Primer es va dur a terme al nucli urbà i després es va extendre pels diferents barris, Terrafortuna, Puigventós i la Goba, situant els índex de recollida selectiva per sobre del 75%. 

Les característiques d’aquest barri impossibiliten la implementació del sistema porta a porta i per aquest motiu s’ha optat per habiltar aquests espais com si fossin una deixalleria, tal i com ha explicat el regidor de medi ambient, Enric Gual. 

Informació als veïns i entrega de targetes 

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Vidreres ha organitzat dues xerrades informatives adreçades als veïns. La primera tindrà lloc el dissabte 29 de juny i la segona el dissabte 6 de juliol, de 18 a 20 h al Local Social d’Aiguaviva.

L’entrega de les targetes i la identificació dels veïns es farà els mateixos dissabtes de 16 a 18 h abans de les xerrades, i el dissabte 13 de juliol de 10 a 13 h.

Continguts relacionats

Back to top button