Actualitat

L’Ajuntament de Vidreres fa un pas endavant en la promoció d’energies renovables

En la sessió plenària celebrada aquest dimarts al vespre s’ha aprovat inicialment l’establiment de la taxa perquè la població pugui fer ús de les instal·lacions fotovoltaiques municipals.

El ple de Vidreres ha acordat l’establiment de quotes per tal que els veïns interessats puguin consumir electricitat procedent de les instal·lacions de plaques solars fotovoltaiques municipals. Es tracta d’un pas ferm en la creació de la comunitat energètica intel·ligent a Vidreres. L’alcalde, Jordi Camps, ha detallat que “fa temps que des de l’àrea d’Urbanisme, amb el regidor Enric Gual al capdavant, s’està treballant en aquest projecte que facilitarà a les llars accedir a l’ús d’aquest tipus d’energia renovable, ja que sovint hi ha domicilis que volen fer el pas cap a energies verdes, però no poden permetre’s la inversió inicial que comporten”.

Inicialment, els usuaris que ho desitgin podran servir-se de les plaques solars instal·lades al pavelló, sempre que visquin a una distància no superior als 500 metres de la font d’energia. Tot i que més endavant el projecte s’ampliarà de manera que es puguin emprar les plaques d’altres punts del municipi. A més de tractar-se d’una energia sostenible i beneficiosa pel medi ambient, la seva utilització també aporta beneficis econòmics als vidrerencs i vidrerenques, permetent-los estalviar en les seves factures elèctriques.

Alhora, el ple també ha tractat la modificació de l’ordenança fiscal que regula el servei de lloguer de material municipal, format per cadires, taules, carpes, entre d’altra material que posa a disposició d’entitats, particulars i empreses. En aquest sentit, s’ha aprovat actualitzar els preus per la prestació del material esmentat anteriorment.

En relació amb aquest punt, també s’ha aprovat la modificació de l’ordenança que regula els punts de recàrrega de vehicles elèctrics. La modificació consisteix a aplicar una quota als usuaris que facin servir el punt de recàrrega, fins ara gratuït, per compensar la despesa d’energia elèctrica que implica per l’Ajuntament. Camps defensa que “hi ha persones que abusen d’aquest servei, fins al punt de deixar carregant un cotxe tota la nit, amb l’establiment d’aquesta taxa volem posar ordre a l’hora de fer ús d’aquests punts”.

Durant la sessió també s’han aprovat per majoria absoluta la moció contra l’ocupació il·legal d’habitatges als municipis de Catalunya i la moció en suport a la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya per a l’aplicació de solucions que ajudin a viure millor a les persones grans.

Continguts relacionats

Back to top button