Actualitat

L’Ajuntament de Vidreres fa esmenes en les ordenances fiscals després d’escoltar les propostes presentades pels veïns i l’oposició

L’aprovació es va dur a terme el divendres 27 de desembre en un ple extraordinari. Els grups opositors d’ERC i el PSC han abandonat el ple abans de les votacions.
 
El passat divendres 20 de desembre a les 22 h el consistori va rebre les al·legacions a les ordenances fiscals per part del PSC. Durant la setmana de Nadal s’ha estat treballant en les propostes i finalment avui a les 9 h del matí s’ha pogut celebrar el ple extraordinari amb caràcter d’urgència.

Abans, l’alcalde Jordi Camps i part de l’equip de govern també es van reunir amb el portaveu de part dels veïns i veïnes de Vidreres, Lluis Campmajor. Després de sentir les propostes i estudiar les al·legacions rebudes per part de l’oposició s’ha acabat aprovat per majoria absoluta (de Junts per Catalunya – Vidreres):

  • L’ampliació de la bonificació en l’IBI urbana, ampliant els ingressos familiars dels 36.000 als 39.000€, per tal que més veïns puguin acollir-se a aquesta ajuda.
  • La creació d’un tram nou en la factura de l’aigua que va dels 0 als 9 metres cúbics. Així hi ha un percentatge major d’habitatges que no pateixen cap pujada.
  • Una bonificació de fins al 20% en les quotes mínimes dels tres primers trams per a llars que tinguin dipòsits d’aigua i altres sistemes de reaprofitament d’aigua.
  • L’aprovació dels bonus socials d’ajudes pel pagament de l’impost de l’aigua: una bonificació de fins a un 20% en les quotes mínimes dels tres primers trams per a famílies nombroses o en situacions de vulnerabilitat, previ informe dels Serveis Socials.
  • Les famílies nombroses també es podran acollir a ajudes en la taxa d’escombraries de fins a un 15%.
  • També hi ha un increment en la bonificació que premia aquells que fan ús de la deixalleria. Així les persones que vagin entre 4 i 6 vegades a l’any a la deixalleria la bonificació passa del 20 al 25%, i aquells que en facin un ús major la bonificació arribarà al 30%.
  • Pel que fa la taxa d’escombraries es manté en els habitatges per a jubilats que viuen sols (60,33€) i per famílies monoparentals (67,59€).

 
Des de l’equip de govern es lamenta que l’oposició s’hagi retirat de la sessió plenària abans de sentir les propostes.

Continguts relacionats

Back to top button