Actualitat

La Policia Local de Vidreres ha efectuat més de 4.300 intervencions policials durant el 2021

Es destaca la intensificació d’actuacions de la Policia Local per pal·liar l’incivisme i mantenir la seguretat ciutadana del municipi, entre d’altres.

Des del mes de gener s’han efectuat més de 4.300 intervencions policials a Vidreres, entre serveis pautats i de caràcter d’urgència, una desena de detencions practicades per la Policia Local de Vidreres i més d’un centenar d’incoacions de diligències policials, entre denúncies i intervencions.

L’incivisme i la seguretat ciutadana són alguns dels aspectes que s’han vist reforçats per la Policia Local de Vidreres els darrers mesos gràcies a les noves incorporacions realitzades el passat mes de març i un cop acabades les oposicions del juliol. El nou Cap de la Policia, Raül Real, ha prioritzat assumptes que havien quedat en un segon pla degut a accions derivades de la situació pandèmica. Així doncs, s’ha intensificat el servei per garantir la seguretat de persones i vehicles a les hores punta reduint de manera exponencial la mala disciplina viària. 


Pel que fa a l’incivisme, s’han iniciat més de 30 expedients de vehicles abandonats, portant a terme fins el moment més d’una desena de retirades de vehicles de la via pública. També s’ha actuat en relació amb els gossos, en aquest sentit, s’ha començat a informar i conscienciar als propietaris d’animals de companyia sobre la normativa municipal i de les conseqüències pel que fa als actes incívics dels propietaris quan els animals realitzen les seves necessitats a zones públiques i aquestes no són recollides. 


Seguint amb l’incivisme ciutadà, Real destaca que s’han realitzat més de 50 intervencions en matèria de sorolls a habitatges sempre amb un inici de mediació per evitar mesures coercitives, per tal que les persones causants es posin en la pell dels veïns afectats. Tot i així i a causa de la reiteració constant s’han interposat diverses sancions.

En aquest punt cal posar l’accent a l’èxit de controls i serveis extraordinaris per evitar sorolls, desperfectes i accions incíviques els caps de setmana de la Festa Major (primers caps de setmana de setembre) on es van percebre diferents botellots amb mig miler de persones implicades i que van ser aturats de soca arrel gràcies al tancament de zones transitades per realitzar aquestes accions i l’augment de controls d’alcoholèmia.

A banda d’aquests controls d’alcoholèmia en moments puntuals, s’han intensificat aquestes mesures preventives també als punts estàtics d’accés a la vila i urbanitzacions, tot vetllant per l’estat administratiu dels vehicles i també dels conductors.

Les ocupacions il·legals són una de les problemàtiques que més preocupa als veïns. A banda de la tallada de subministres punxats a habitatges, i evitant així incendis i altres catàstrofes,  s’han evitat 5 ocupacions il·legals gràcies a la ràpida actuació dels agents del cos de Policia Local i a la col·laboració de la ciutadania. Cal destacar, però que les actuacions no es realitzen en casos d’ocupació per necessitat, però sí en casos d’ocupacions per a la realització d’activitats delictives. 

Relacionat amb aquestes activitats, recentment s’han fet diverses actuacions per detectar plantacions de marihuana i d’altres substàncies. Gràcies a l’actuació de la Policia Local s’han desarticulat diferents bandes criminals dedicades al contraban d’estupefaents i drogues. 

Raül Real destaca la bona feina ”de tot el cos de Policia de Vidreres, però també de totes les àrees que ens ajuden a actuar amb celeritat. És el cas de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà que gestiona els procediments en matèria de denúncies i diligències policials. Fan una gran tasca que ens permet actuar en denúncies fetes per robatoris, furts, estafes o pèrdues de documents, així com en matèria de detencions de persones”. 

A banda de les actuacions abans esmentades, que són un exemple del dia a dia del cos, també intervenen en tot tipus de situacions, com en accidents de trànsit i d’altres que requereixen l’actuació ràpida i experimentada d’un agent. 

Millores en el cos de la Policia Local

Els agents de la Policia Local de Vidreres han estat i seguiran duent a terme formacions per especialitzar-se i professionalitzar-se, fet que provocarà  la incorporació de dispositius de conducció d’energia (pistoles elèctriques) en la dotació de la Policia Local. Gràcies a la formació oficial de l’Institut de Seguretat Pública, agents de la plantilla podran fer ús si s’escau de la TASER.
També està prevista la incorporació de càmeres corporals, així com la formació i posterior implantació del cinemòmetre mòbil (radar) per tal d’evitar conduccions temeràries i de risc en punts concrets i conflictius del municipi.

Per a l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps: “estem orgullosos del cos de Policia Local que tenim al municipi, gràcies a la seva feina podem sentir-nos més segurs i això no té preu. Des del consistori tenim un contacte estret amb el cos per proporcionar-los tot allò que poden necessitar, com és el cas de la formació o d’altres recursos materials”. L’alcalde ha afegit que “no només es tracta de fer tasques mediàtiques relacionades amb organitzacions criminals o d’altres, també són importants actuacions igual de meritòries relacionades amb situacions habituals. És amb l’esforç de tots i totes que disminuirem accions incíviques i indesitjades”. 

Continguts relacionats

Back to top button