Actualitat

La Policia Local de Vidreres actua en un intercanvi de 17 kg de marihuana

La setmana passada el cos policial va evitar que es formalitzés aquest intercanvi on un presumpte delinqüent tenia a punt més de 17 kg de marihuana per vendre’ls a una segona persona per 22.000€.

Aquesta és una de les moltes actuacions que desenvolupa la Policia Local de Vidreres en el marc d’un pla contra el tràfic de drogues al municipi.

Des de la creació del cos s’han aconseguit realitzar diverses actuacions tant en el marc de les ocupacions com pel que fa a l’incivisme.

El consistori fa un molt bon balanç de les tasques que es desenvolupen des del cos de seguretat local i que vetllen per garantir la seguretat i el civisme al municipi .

Per a l’alcalde Jordi Camps: “som molt conscients que hi ha un seriós problema d’ocupacions il·legals per fer-hi plantacions de marihuana i sabem que algunes urbanitzacions són més sensibles d’aquestes pràctiques, però ens coordinem constantment amb les forces de seguretat de la Generalitat i de l’Estat a més de comptar amb una Policia Local compromesa, eficient i professional”.

La Policia Local de Vidreres treballa conjuntament amb altres forces de seguretat de la Generalitat i de l’Estat, sobretot pel que fa a la intercepció de plantacions il·legals de marihuana i la venta de drogues.

El cos de la Policia Local es va formar a Vidreres el maig del 2016, tot i que va començar a actuar com a tal al 2017, per millorar i augmentar la seguretat de tots vidrerencs i vidrerenques. Abans la seguretat del municipi es limitava a 11 vigilants, actualment el cos està format per 12 policies i 3 vigilants, tot i que la voluntat és donar més recursos per fer més efectiva la tasca de la Policia. Alguns recursos que es faran una realitat en breus són la nova instal·lació de més càmeres de lectura de matrícules a l’entrada del municipi per estar avisats d’aquells cotxes amb antecedents que entren al poble, o les càmeres que eviten abocaments massius en punts de recollida d’escombraries, que també s’amplien.

Gràcies a la Policia Local, i lligat al pla per reduir l’incivisme, ara també es té un major control de les zones d’aparcament al nucli, així com es poden multar els propietaris d’animals que no recullen les defecacions dels gossos.

El municipi de Vidreres és un poble de 8.200 habitants i de 48,9km2 d’extensió. “La dificultat del territori amb diverses urbanitzacions fa que la Policia Local faci molts quilòmetres per tenir-ho tot sota control, i més ara que en breu tindrem ja totes les urbanitzacions recepcionades”, assenyala l’alcalde Jordi Camps.

La Policia Local de Vidreres es troba en procés de transició i s’acabarà de crear el 2021, els vigilants s’estan convertint en Policies i s’espera properament poder incorporar més personal per poder cobrir els torns de treball i les demandes dels vidrerencs i vidrerenques amb més rapidesa. 

Continguts relacionats

Back to top button