Actualitat

La Festa i Fira de les flors arriba a la seva 10a edició amb un mercat ampliat 

La festa de les flors s’ha celebrat al llarg d’aquest cap de setmana, ha comptat amb una vintena d’espais guarnits per a la ocasió.

Per celebrar l’arribada de la primavera Vidreres s’ha omplert de flors aquest cap de setmana. 

En motiu de la Festa i al Fira de les Flors s’ha celebrat un cap de setmana ple d’activitats. De fet, l’atractiu més potent de la programació ha estat el recorregut dels diferents aparadors guarnits (en total han participat al concurs 18 aparadors) així com els projectes participants al concurs de plantes i flors i taller floral. L’exposició dels treballs participants ha estat disponible durant tot el cap de setmana a l’edifici de Can Xiberta i a la plaça Primer d’Octubre. En aquest concurs hi ha participat 32 persones. En total hi havia 10 modalitats diferents: rosa individual, ram de roses, ram de flors, testos amb flor, testos amb fulles, bonsai, orquídia, originalitat, infantil de composició de flors ( fins a 14 anys) i racons d’entitats.

El mateix espai de Can Xiberta i la Plaça Primer d’Octubre també ha acollit exposicions d’escultures, fotografies, pintures i treballs florals diversos, entre d’altres. 

A més les xarxes socials també s’han omplert de flors amb el concurs d’instagram on, mitjançant l’etiqueta #FlorsVidreres2023 els vidrerencs i vidrerenques han compartit fotos dels seus habitatges i els seus balcons, finestres i façanes guarnits. En total 36 llars han participat al concurs d’instagram. En joc hi havia premis en vals de descompte a bescanviar a les botigues associades a l’Associació de comerç, empreses i serveis de Vidreres. 

Per al regidor, Francesc Baltrons: “aquest any hem arrribat a la 10a edició d’aquesta festivitat que s’ha convertit en una data important ene el calendari vidrerenc. A banda, hem pogut gaudir d’una programació ampliada, fet que ha estat molt valorat pels assistents, tenint en compte el moviment que hi havia durant tot el cap de setmana als diferents carrers del nucli”.

Durant el cap de setmana també s’han habilitat diferents cubs florals a la Plaça de l’Església, al Paratge del Casino i a l’antic Ajuntament. La Plaça de l’Església i l’Antic Ajuntament estan habilitats també com a racons musicals (que és una de les novetats d’enguany). 

Al llarg del dissabte també va celebrar-se la 45a tractorada a l’esplanada del Pavelló, entre d’altres propostes musicals i familiars. 

A banda durant tot el dissabte els assistents han pogut gaudir de l’espai gastronòmic, situat a la Plaça de l’Església, amb propostes de restauració mòbil i foodtrucks. 

Durant el dissabte i el matí de diumenge s’han celebrat diferents tallers, tots amb molt bona afluència de participants. En total hi ha hagut set tallers programats: de forja, de fusta, orfebreria, cianotipia, per fer bosses aromàtiques amb plantes, punt de llibre amb flors o decoració de figures. Val a dir que aquest any s’han ampliat el nombre d’oficis i tallers representats. 

La 10a edició de la Fira i Festa de les Flors ha coincidit amb la jornada electoral de les eleccions municipals. 

Continguts relacionats

Back to top button