Actualitat

Ja està operatiu el nou pàrquing per autocaravanes

Té una capacitat per a sis autocaravanes i el límit d’estacionament és de 48 hores.

Aquest matí l’alcalde, Jordi Camps, amb el regidor de turisme i promoció econòmica, Gerard Morgado, han estat a la nova zona d’autocaravanes donant la benvinguda als turistes. Aquest gest, que simbolitza la posada en funcionament de l’equipament, ha permès acostar als turistes al nucli comercial, tot oferint-los una visita guiada. Hi havia cinc autocaravanes procedents d’Holanda, Polònia o Regne Unit. 

La trobada ha servit també per tenir un retorn dels serveis que s’ofereixen de moment i saber quines altres necessitats tenen aquests turistes.  

L’Ajuntament de Vidreres ha creat un petit equipament que serveix de zona d’acollida d’autocaravanes. L’actuació s’ha desenvolupat a la zona dels horts d’en Pere Pau (a l’esplanada del pavelló municipal), ubicant el nou pàrquing just als peus de la zona comercial del municipi, per tal de revertir positivament també en el comerç local. 

Aquesta actuació és important tant en matèria turística com en matèria de promoció econòmica, ja que s’espera que el nou equipament reverteixi positivament en els comerços del poble tot atraient nou turisme. 

El terme municipal de Vidreres ha vist un augment de l’afluència d’aquest tipus de vehicles tot i no tenir un espai específic per estacionar ni amb les característiques requerides. Així a partir d’ara aquest tipus de turista disposa d’una àrea amb espai per a l’evacuació d’aigües grises i aigües negres i dos punts d’aigua, un per a la neteja del tanc del lavabo i un per l’omplerta del tanc d’aigua potable del vehicle. 

La capacitat permet acollir a l’hora 6 autocaravanes aparcades i el límit d’estacionament permès és de 48 hores. Aquest límit estarà regulat pel reglament d’ús, que contempla sancions per incompliment. 

S’espera properament fer millores segons les necessitats que es detectin. Ara mateix està en marxa la instal•lació d’una càmera de videovigilància per major seguretat i confort dels usuaris. 

El turisme d’autocaravana

Segons dades obtingudes d’estudis, la persona usuària habitual de l’autocaravana sol utilitzar-la per viatjar totes les estacions de l’any, encara que durant l’època estival l’ús és més gran, viatja uns 200 dies a l’any, amb un quilometratge mitjà anual d’uns 20.000 km. Solen viatjar en família o en parella, amb una ocupació mitjana dels vehicles de 3 persones, tot i que cada vegada s’incorporen més parelles joves amb nens petits. La majoria dels usuaris de les autocaravanes són propietaris, si bé també es practica l’opció del lloguer. La despesa mitjana estimada per persona és d’uns 18 €/dia, en restaurants, supermercats i altres serveis.

El turisme amb autocaravana en sentit ampli és una modalitat de desplaçament i de consum turístic que s’està estenent. Aquest tipus de turisme busca espais adequats per aparcar i pernoctar-hi per a fer les seves visites turístiques en les destinacions que es visiten. En els darrers anys hi ha hagut un increment dels viatges en autocaravanes, nou model turístic que ha posat de manifest la necessitat d’introduir les millores necessàries en matèria de reglamentació, infraestructures, senyalització, serveis i planificació turística sobre aquests vehicles.  La Costa Brava és una de les destinacions més concorregudes per aquest tipus de turisme, ja que l’autocaravana permet moure’s lliurement per la destinació i permet pernoctar en el mateix vehicle acabat el dia.

El regidor de turisme i promoció econòmica, Gerard Morgado, posa l’accent en l’auge d’aquesta modalitat de turisme: “les xifres parlen per si soles, cada vegada tenim més aquest tipus de visitant al poble. Cal tenir en compte que el municipi de Vidreres es troba en un punt estratègic i de pas cap a la Costa Brava, amb aquesta actuació esperem que els turistes passin més temps al poble, descobreixin els nostres encants i hi facin despesa”. 

Per la seva banda l’alcalde, Jordi Camps, explica que “amb aquesta iniciativa es vol afavorir i reforçar el sector turístic de Vidreres. El turista d’autocaravanes és un turista respectuós amb la natura i els pobles i és per això que aquest turisme cada cop és més potent a nivell europeu i català, les administracions intentem posar facilitats a aquesta modalitat”.

Continguts relacionats

Back to top button