Actualitat

Iniciada la temporada d’excavacions al Castell de Sant Iscle

El Castell de Sant Iscle és un bé d’Interès Cultural i cada any, des del 2005, es realitzen excavacions arqueològiques preventives a diversos sectors del recinte que prèviament han estat consolidats i rehabilitats.

Aquest dilluns va començar la temporada d’excavacions al castell de Sant Iscle. L’equip arqueològic encapçalat per l’arqueòleg Joan Llinàs d’Atri Cultura i Patrimoni SLU, està acompanyat per diferents joves, tant de Catalunya com de diversos països del món, que ajuden en les tasques arqueològiques mitjançant camps de treball. La tasca de voluntariat, organitzada pel grup Esplai vidrerenc, es realitza en dues tongades diferents al llarg del mes d’agost. 

Els camps de treball són finançats per l’Ajuntament de Vidreres i la Generalitat de Catalunya i otganitzats pel grup Esplai Vidrerenc. Gràcies a la coordinació i l’estructura existent en l’àmbit català a través de la Coordinadora d’Organitzadors de Camps de Treball Internacionals de Catalunya (COCAT) -que al mateix temps forma part a nivell Europeu d‘Alliance of European Voluntary Service Organisations (ALLIANCE) i en l’àmbit internacional del Coordinating Comittee for International Voluntary Service (CCIVS)- es fa possible la coordinació amb entitats internacionals per facilitar la posada en contacte entre els voluntaris de diversos països i el Grup d’Esplai Vidrerenc.

El castell de Sant Iscle

El castell de Sant Iscle, que formava part del Vescomtat de Cabrera, es va construir al segle XII i estigué en funcionament fins a principis del segle XVI. Les excavacions arqueològiques s’hi vénen efectuant anualment des de l’any 2005 mitjançant diversos torns de camps de treball adscrits a la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, patrocinats per l’Ajuntament de Vidreres i gestionats pel Grup d’Esplai Vidrerenc i COCAT.

Per a l’alcalde Jordi Camps: “Per a nosaltres és molt important preservar el patrimoni del municipi, aquestes excavacions són vitals per conèixer el nostre passat i gràcies al grup Esplai vidrerenc i a la subvenció que dona cada any la Generalitat podem fer partícip el jovent en les tasques arqueològiques”. 

Continguts relacionats

Back to top button